33. kolo
16.04.2022 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

"Stará dáma" zachránila v nastavení remízu 1:1 s Boloňou

Juventus se odmítá zapojit do bojů o titul a tentokrát ztratil body s Boloňou. Hosté na Allianz Stadium dlouho vedli, ale nakonec bez dvou vyloučených hráčů ve čtvrté minutě nastavení inkasovali. I tak je pro hosty remíza 1:1 cenným výsledkem, zatímco Juventusu komplikuje plány.

Milánské celky v páteční předehrávce vyhrály, takže pokud se chtěl Juventus zapojit do bojů o titul, musel Boloňu porazit. Domácí byli jednoznačným favoritem, ale tuto úlohu vůbec nenaplnili.

Už první poločas byl ze strany Juve velkým trápením. Krom Vlahovićovo hlavičky si nevytvořil prakticky nic. Boloňa hrála stejně jako před nedávnem na San Siru vyrovnanou partii a s poločasem 0:0 mohla být více spokojena.

Do druhého poločasu pak vstoupila lépe a v 52. minutě Allianz Stadium oněměl. Marko Arnautović převzal v pokutovém území Sorianovu kolmici, obešel brankáře a střelou do prázdné branky zakončil. Boloňa senzačně vedla 1:0 a Juventus se dostal do problémů. Teprve po inkasované brance se trenér Allegri rozhodl pro střídání a osvěžit ofenzivu měl především Bernardeschi.

Aktivita Juve vzrostla a po hodině hry vznikl před brankou Boloni obrovský závar, který však De Ligt nedokázal ukončit vstřelenou brankou. Boloňa se držela a úspěšně odrážela snahy Juventusu. Přečkala i divoké momenty z 81. minuty. Moratovu akci nedokázala obrana Rossoblu definitivně zažehnat a odvrácený balón napálil před odkrytou brankou do břevna Cuadrado!

Každopádně sudí hru přerušil a šel zkoumat, zdali nebyl Morata faulován. Hlavní arbitr Sacchi nakonec skutečně odpískal volný kop, k velké nevoli hostujících hráčů. Následovala řetězová reakce v podobě červené karty pro Soumaora i druhé žluté pro vehementně protestujícího Garyho Medela. A konečně následovala přímák z hranice šestnáctky, který však Dušan Vlahović neproměnil, když balón poslal nad branku.

Juventus pohrdl vyrovnáním, ale stále měl k dispozici několik minut proti oslabenému soupeři. Boloňa bez dvou hráčů vsadila na totální defenzivu a udržení nejtěsnějšího náskoku. A málem se jí to skutečně podařilo. "Stará dáma" si vytvořila velký tlak a v páté minutě nastavení nakonec vyrovnala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele