1. kolo
21.08.2021 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Hakan Çalhanoğlu (© AFP)

Inter začal přesvědčivě, drtivou výhru mu vystřílely nové posily

Jestli někdo o nových příchodech Interu pochyboval, první utkání ho muselo vyvést z omylu. Inter se s Janovem vůbec nemazal a zvítězil vysoko 4:0. Prosadili se jak turecký záložník Hakan Çalhanoğlu, tak i bosenský snajpr Edin Džeko.

Letní posily zapadly do kádru Nerazzurri výborně a byli to právě nově příchozí hráči, kdo zajistil premiérové vítězství v nové sezoně. Stadion Giuseppe Meazzy byl natěšen, cože to obhájci prvenství pod taktovkou trenéra Simona Inzaghiho vůbec předvedou.

Inzaghi se základní sestavou neexperimentoval a vsadil na osvědčená jména. Odchozího Lukakua nahradil Džeko, indisponovaného Eriksena zase Çalhanoğlu.

A netrvalo to dlouho a Inter své příznivce poprvé rozradostnil. Çalhanoğlu rozehrál precizně rohový kop a slovenský stoper Milan Škriniar hlavou zajistil Interu rychlé vedení. Janov se sotva stačil vzpamatovat a San Siro slavilo po druhé. Ze střední vzdálenosti napřáhl Çalhanoğlu a Sirigu se k tyči natahoval marně. Tomu se říká fantastický soutěžní debut pro tureckého záložníka. Inter navíc nepolevoval v aktivitě a na scénu přišla další posila Edin Džeko. V první šanci ale zatím z otočky minul branku. Janov měl jen jednu příležitost a tu před koncem prvního poločasu zahodil. Po pěkné akci se sám před Handanovićem zjevil Kallon a také z otočky těsně minul. Škoda, protože rázem by se Janov dostal zpátky do utkání.

Davide Ballardini mohl být s výkonem Grifonů sotva spokojen a na druhý poločas přichystal hned trojí střídání. Nicméně Inter držel otěže zápasu pevně ve svých rukou. Çalhanoğlu si navíc střihl další perfektní ránu, ale radost z gólu mu pokazil odmávaný ofsajd. V 71. minutě už zvedal ruce i Džeko, ale jeho hlavičku zblízka vyrazil Sirigu.

Inter to nemuselo mrzet, protože za chvíli z malého vápna zvýšil na 3:0 Arturo Vidal a to už bylo jasné, že získá tři body. Grifoni si ještě jednu šanci v zápase vytvořili a překonali Handanoviće, ovšem na brankové čáře zasáhl Škriniar. Na konečných 4:0 dal tři minuty před koncem Edin Džeko. Vidal mu poslal před branku dobrý centr a bosenský kanonýr se v těchto pozicích často nemýlí. Inter předvedl velmi dobrý výkon a na startu Serie A si připsal přesvědčivé vítězství. Naopak Janov bude muset v dalším kole výrazně přidat, neboť hostí silnou Neapol.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele