4. kolo
18.09.2021 18:00 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

Milan Škriniar (© AFP)

Inter Milán deklasoval Bolognu šesti góly

Inter Milán neměl slitování s bezzubou Bolognou a na San Siru jednoznačně kraloval. Svému soupeři nasázel bez milosti šest branek, přičemž střídající kanonýr Edin Džeko měl na svědomí rovnou dvě branky.

Inter Milán potřeboval co nejrychleji zapomenout na pokaženou premiéru v Lize mistrů s Realem a dnes odpoledne k tomu mělo ideální šanci. Bologna rozhodně není tým, s jejímž potenciálem by si Inter měl dělat nějaké starosti. A to se začalo potvrzovat poměrně brzo. Už v šesté minutě totiž obránce Denzel Dumfries pospíchal za dlouhým nákopem a u vápna se mu povedlo narýsovat krásnou nahrávku před brankáře Skorupského. Tam se ocitl Lautaro Martínez a tomu stačilo píchnout do míče - 1:0.

Ani Bologna nehodlala zůstat pozadu, jenže neměla tolik štěstí. Roberto Soriano se dostal do velmi dobré šance v 19. minutě a v podstatě sám pálil ve vápně, jenže brankář Handanovič jeho ránu skvěle vyrazil. Interu se ne všechno dneska povedlo podle plánu a po třiceti minutách musel ze hry El Tucu Correa. Jenže nerazzurri to příliš vadit nemuselo. Zastoupili ho jiní - o pouhou minutu později totiž dokázal Milan Škriniar vyskočit ze všech nejvýš a poslat míč po rohovém kopu přímo do brány - 2:0.

O obraně se v podání Felsinei v těchto fázích utkání vůbec hovořit nedalo. A byli za to potrestáni. Ve 34. minutě celou akci opět rozeběhl Dumfries, který centroval na střed vápna. Tam sice míč zasáhla hostující obrana, jenže ta poslala míč jen k nohám Nicola Barelly. Mladému záložníkovi už nedalo moc práce doklepnout míč do sítě - 3:0.

Pokud si Felsinei mysleli, že první půle se jim nepovedla, pak ta druhá byla ještě daleko horší. Pět minut po změně stran se málem prosadil Lautarol Martínez, kterého od další branky oddělilo jen břevno. Čtvrtou branku Interu vymyslel obránce Dimarco, který našel na zadní tyči dobíhajícího Matíase Vecina a tomu už nedělalo žádný problém dostat míč do sítě - 4:0.

A pak přišla chvíle střídajícího kanonýra Edina Džeka. V 63. minutě Inter sehrál bleskovou akci středem pole, od Brozoviće balon putoval do středu vápna a Edin Džeko i přes několik dotírajících hráčů dokázal trefit přesně.

Na hřiště se posléze dostal i Alexis Sánchez a právě ten poslal do šance Edina Džeka. Bosenský kanonýr sice byl už v hodně velkém úhlu, ale přesto dokázal zamířit přesně pod víko a překonal už notně frustrovaného brankáře Skorupského pošesté. Ani Samir Handanovič ale neudržel čisté konto (jak má ovšem poslední dobou ve zvyku). Čtyři minuty před koncem utkání Musa Barrow našel střídajícího Arthura Theateho a ten prakticky sám před slovinským brankářem uzavřel na konečných 6:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
scr

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele