28. kolo
05.03.2022 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Lazio zvládlo důležitý zápas v Cagliari

Římský celek zvládl zápas na Sardinii a stále se drží v kontaktu s pohárovými příčkami. Do vedení se dostalo Lazio díky proměněné penaltě Cira Immobileho a po změně stran na něj brankami navázali Luis Alberto a Felipe Anderson. Na výsledku 3:0 už nic nezměnilo ani vyloučení obránce Marušiće.

Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho si dobře uvědomovali, že utkání s Cagliari bude obtížné. Domácí hrají o záchranu a v uplynulých týdnech dokázali pravidelně sbírat body, navíc v prvním zápase na Stadio Olimpico získali remízu 2:2.

Tohle utkání se ale od začátku vyvíjelo zcela jinak. Po čtvrthodině hry zahrál v pokutovém území rukou Altare a sudí nařídil pokutový kop. Ty má v Laziu na starosti Ciro Immobile a přízemní střelou poslal Biancocelesti do vedení. Lazio bylo i po vstřeleném gólu aktivnější a další odměny se dočkalo pár minut před přestávkou. Felipe Anderson zatáhl balón do vápna, odkud našel volného Luise Alberta a ten se nemýlil.

Domácí se nemohli dostat do tempa a to ani po změně stran. V 58. minutě sice donutil k zákroku Strakoshu Marin, ovšem nic zásadního z toho pro Cagliari nebylo. Naopak, o čtyři minuty později krásně přihrával Milinković-Savić, Felipe Anderson se pak zbavil trojice bránících hráčů a chladnokrevně zakončil. Půlhodinu před koncem zápasu nebylo o vítězi pochyb.

Za těchto okolností už Lazio jen udržovalo hru a v závěru možná trochu zbytečně přišlo o obránce Marušiće. Poté, co zahrál rukou mu sudí udělil druhou žlutou kartu. Vliv na výsledek utkání to ale žádný nemělo. Lazio zůstane i po tomto kole na osmém místě, avšak s malou ztrátou na pohárové pozice. Co se týče Cagliari, těm patří sedmnáctá pozice.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele