1. kolo
23.08.2021 18:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

João Pedro (© AFP)

João Pedro dvěma góly spasil Cagliari, Spezia veze domů bod

Cagliari sice doma poměrně brzy prohrávalo, dokonce o dvě branky, ale ani to ho na kolena úplně nesrazilo. Opírá se totiž o výkony Brazilce Joãa Pedra, který dvěma góly srovnal!

Cagliari začalo svou pouť novým ročníkem doma proti Spezii, která se musí potýkat s několika nepříjemnostmi. Jednak s nadcházejícím zákazem přestupů po dobu dvou let a jednak se změnou trenéra. Favorizovaný domácí celek ale vstoupil do utkání tím nejhorším možným způsobem. Už po sedmi minutách totiž prohrával!

Brankáře Alessia Cragna totiž nejprve protáhl Emmanuel Gyasi a stejný hráč se k míči dostal po přiťuknutí Danieleho Verdeho taky o minutu později. Tentokrát už zacílil bezpečně a poslal hostující celek do překvapivého vedení!

Až po pětadvaceti minutách se ke slovu dostalo i Cagliari. Po centru ze strany si míč ve vápně hledal Deiola, jenže před brankářem Zoetem ho dokázal tečovat jen těsně nad bránu! Ke konci první půle zkoušel své štěstí několika střelami také tahoun Pedro, který ale na Zoeta nedokázal vyzrát. Krátce po změně stran se to nepovedlo ani Pavolettimu.

Spezia se po pár chvil později radovala z druhé branky, když Amianovu přihrávku do vápna využil Simone Bastoni, jenže vyhráno hosté neměli. Po pouhých čtyřech minutách totiž snížil João Pedro, jehož utajená rána zpoza hráče po rychlé narážečce skončila až v síti.

Cagliari ucítilo krev a jako žralok se hnalo za vyrovnáním. Pomohla mu minuta 65., v níž brankář Zoet pozdě zasahoval u dorážky a fauloval dobíhajícího Pavolettiho. Míč si vzal zkušený kanonýr João Pedro a svou druhou brankou v utkání vybojoval pro sardinský celek bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
dominicc

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele