23. kolo
23.01.2022 12:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

João Pedro (© AFP)

Fiorentina veze ze Sardinie pouze bod

Nedělní program italské Serie A začal překvapivou remízou 1:1 mezi Cagliari a Fiorentinou. Hosté nesplnili roli favorita a bod ze Sardinie je pro ně málo. Plány na vítězství jim zkomplikovala branka Joãa Pedra a především pak vyloučení Odriozoly. I v oslabení ale dokázala Viola alespoň vyrovnat, když se trefil Riccardo Sottil.

Fiorentina vstoupila do utkání rozpačitě a domácím nabídla velkou gólovku již v 5. minutě. Katastrofální malou domů totiž vystihl João Pedro a branku trestuhodně minul. O dvě minuty později došlo na důležitý moment i na druhé straně. Odriozola byl v pokutovém území faulován Bellanovou a Fiorentina měla k dispozici pokutový kop. Při absenci Dušana Vlahoviće se k penaltě postavil Cristian Biraghi a Radunović mu jeho střelu doprostřed branky chytil!

Byl to jeden z klíčových okamžiků zápasu, ten další přišel ve 25. minutě. João Pedro v dobré příležitosti napálil břevno a branková konstrukce zvonila i těsně před koncem poločasu, po střílené standardce Marina, kterou Milenković srazil do horní tyče.

Gólů se fanoušci dočkali až po změně stran. Hned z kraje druhého poločasu se prosadil hlavou po rohovém kopu João Pedro a Cagliari nad favoritem vedlo 1:0. Po hodině hry pak mohlo bezzubou Fiorentinu srazit druhým gólem, protože po Odriozolově ruce sudí odpískal penaltu i na druhé straně a navíc nešťastníka vyloučil. João Pedro ale napodobil Biraghiho a v klíčový moment selhal.

Fiorentina prohrávala a byla bez vyloučeného Odriozoly, přesto dokázala čtvrt hodiny před koncem alespoň vyrovnat. Riccardo Sottil předvedl individuální akci po levé straně, když od poloviny hřiště pronikl až do vápna a přízemní střelou k tyči srovnal na 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele