7. kolo
03.10.2021 20:45 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Rafael Leão (© AFP)

AC Milán opět zvítězil v Bergamu, tentokrát po výsledku 3:2

Stejně jako v květnu dokázal AC Milán zvítězit na půdě Atalanty Bergamo a v Serii A zůstává neporažen. Rossoneri orámovali první poločas dvěma góly a po změně stran odskočili už na rozdíl tří branek. Přesto se Atalanta nevzdávala a v závěru dvěma brankami výsledek zdramatizovala. Na případné vyrovnání už jí ale nezbyl čas.

V Gewiss Aréně se potkali dva italští zástupci v Lize mistrů. Atalantě se na půdě milionářské soutěže zase daří, zatímco Milán je po dvou zápasech bez bodu. V italské Serii A je situace opačná, Milán dosud neprohrál, kdežto Atalanta už ztratila ve třech případech.

AC Milán vstoupil do zápasu nejlépe jak mohl. Theo Hernández už v první minutě vysunul jiného krajního obránce Davida Calabriu a ten nadvakrát překonal brankáře Mussa. Gewiss Aréna utichla a Milán chtěl zaskočeného soupeře ještě dorazit, ale Rebić na centr Hernándeze nedosáhl.

Atalanta si vytvořila první šanci ve 14. minutě a střelu Zapaty vyrazil Maignan. K dorážce se ještě dostal Malinovskyj a Maignana jistil na brankové čáře Tomori. Kolumbijec Zapata dělal obraně AC Milán největší problémy a jeho další dvě gólovky výborně vychytal Maignan. Nejen rychle inkasovaný gól byl pro Bergamaschi komplikací, ale také zranění Mattea Pessini, kterého musel už po půlhodině hry nahradit Giuseppe Pezzella.

Domácí se v prvním poločase porazili sami. Rychlý gól v 1. minutě plynul z nekoncentrovanosti a druhý zase po velké chybě obránce Freulera. Tonali ho ve 43. minutě obral o balón a v postupu sám na Mussa zvolil obstřel placírkou. Udělal dobře a AC Milán vedl po prvním poločase 2:0.

Bergamaschi ještě neřekli poslední slovo a trenér Gasperini se rozhodl osvěžit ofenzivu příchodem Koopmeinerse. Atalanta otevírala hru, ale milánští toho dlouho nedokázali využít. V 59. minutě spálil obrovskou gólovku Saelemakers, který po centru Rebiće hlavičkoval z malého vápna absolutně nehlídán. Nutno pochválit Mussa, jenž předvedl reflexivní zákrok.

Následovaly i další šance Milána na definitivní rozhodnutí, avšak uchytila se až ta v 78. minutě. Theo Hernández si narazil s Leãem, aby mu pak balón uvnitř vápna zase vrátil a Portugalce střelou pod břevno zvýšil na 3:0. Dobrou práci přitom odvedl i střídající Messias, který šikovně přepustil balón a tím se vyhnul odmávání ofsajdu.

Tříbrankový náskok už byl dostatečný a o vítězství Milána takřka nikdo nepochyboval. Atalanta ale nesložila zbraně a ke zdramatizování jí pomohl šťastný moment. Messias už v šestnáctce zahrál rukou a sudí Di Bello s pomocí videa odpískal pokutový kop. Duván Zapata zvolil tvrdou ránu pod břevno a Maignanovi nedal šanci. Atalantě zbývalo na další góly zhruba osm minut i s nastavením.

Milán domácí tým do závěrečného tlaku nepustil, ale ve čtvrté minutě nastavení prohrál souboj s důrazným Zapatou Messias a následnou přihrávku před brankou dopravil do sítě bývalý hráč Rossoneri Mario Pašalić. Sudí Di Bello ještě nechal rozehrát a uběhnout zhruba půlminutu a pak utkání ukončil. AC Milán pokračuje ve skvělých výkonech a zůstává na druhém místě tabulky neporažen.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
milanista9

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Za dvojku, kdy jsi šel proti bookmakerum . Sázkař musí myslet 3, 4, 5 kol dopředu. Nezdá se mě kurz na následující zápas AcM -Verona 1,5-4,31-6,15. V 8. 10. nebo 12. kole venku nás Verona nemile překvapí.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby nebylo rozhodčího, tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele