28. kolo
05.03.2022 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

AS Řím díky brance Abrahama těsně poráží Atalantu

Římanům se povedlo v letošním ročníku něco, co už hodně dlouho ne. Porazili Atalantu i ve druhém utkání, navíc ještě doma, kde jim to dlouhodobě dělá problémy. Atraktivní zápas plný emocí rozhodl jedinou brankou domácí snajpr Tammy Abraham.

Římané spustili od prvních minut slušný kolotoč, na který Atalanta chvílemi vůbec neuměla reagovat. Zejména Boniekův oblíbený mladíček Zalewski předváděl na levé straně skvělé výkony, ať už to byly jeho nahrávky nebo technická nadstavba, s jakou se zbavoval svých oponentů. První šanci utkání měl nicméně Zaniolo, jehož ránu musel brankář Juan Musso vyrážet nad bránu.

Chvíli se hrálo ve vyšším tempu bez šancí, než se po třiceti minutách AS konečně prosadilo. Na Karsdorpův dlouhý pas reagoval Zaniolo skvělým zpracováním a nahrávkou na Abrahama. Ten aktivně předskočil Demirala i vracejícího se Palomina a zakončil i přes teč brankáře Mussa do sítě!

Atalanta potřebovala přidat a do druhé půle vyslal trenér Gasperini Muriela. Přesto se z branky málem radovalo AS. Zaniolovi se povedlo zakončit rychlou akci brankou, jenže radost mu zkazil ofsajd. Od příchodu Malinovského s Bogou ale obecně převzala aktivitu Atalanta, zatímco AS se stálo do hlubokého bloku. Za míčem nechávalo vlastně jen unaveného a okopaného Abrahama.

Oba týmy asi spoléhaly na konec utkání, protože nikdo v Serii A nedal víc branek po 90. minutě než právě Atalanta s AS (5 oba). A konec byl opravdu plný emocí. Davide Massa patří k obzvláště přejícím karetním hráčům, v této sezoně už dal přes 80 karet. A v nastavení udělil hráčům na obou stranách dokonce i po jedné červené. Zápas nedohráli De Roon s Mchitarjanem. Pro oba to navíc znamená stopku v dalším kole.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele