9. kolo
24.10.2021 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Fiorentiny (© AFP)

Fiorentina bez problému porazila Cagliari 3:0

Kolem evropských pohárů se stále motá Fiorentina. Klub z města renesance porazil v domácím prostředí Cagliari 3:0 a v tabulce se minimálně na pár hodin posunul na šesté místo. Už do poločasu se prosadili Biraghi s Gonzálezem a pojistku přidal krátce po změně stran obvyklý střelec Vlahović.

Pro Dušana Vlahoviće to byla už pátá branka v sezoně a pro Fiorentinu symbolicky páté vítězství. Viola od začátku do konce kontrolovala hru. V 15. minutě si naskočil na standardní situaci Vlahović a o kousek minul branku. O pět minut později zahráli hosté v pokutovém území rukou a nařízenou penaltu posvětil i VAR. Cristiano Biraghi poslal Cragna na druhou stranu a Fiorentinu do vedení.

Aby toho pro hosty nebylo málo, musel pro zranění střídat zkušený Cáceres, kterého nahradil Bellanova. Fiorentina na trávníku úřadovala a po ráně Bonaventury zazvonila tyčka! Violu to nemuselo zase tolik mrzet, protože před koncem poločasu utekli obraně Cagliari Saponara s Gonzálezem a druhý jmenovaný koncovkou do prázdné branky zvýšil na 2:0.

Výborné utkání znovu hrál Dušan Vlahović. Srbský reprezentant pět minut po přestávce přidal pojistku v podobě třetího gólu. Na jeho volný přímý kop Cragno nedosáhl. O tom, že Vlahovićovi přímé kopy jdou se hosté přesvědčili i v 57. minutě, byť tentokrát Srb mířil těsně vedle.

Fiorentina si utkání zbytečně nekomplikovala. Za tříbrankového vedení v poklidu kontrolovala hru a směřovala za třemi body. Cagliari nemělo ve druhém poločase žádnou stoprocentní gólovku a z Florencie odjíždí s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V 9. a 11. kole mě stačí, když získá Fiorentina po jenom bodíku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele