27. kolo
25.02.2022 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rafael Leão (© AFP)

AC Milán znovu ztratil body, jeden nechal Zebrám z Udine

AC Milán má za sebou další nepříliš povedené utkání, které by ho v konečném zúčtování mohlo hodně mrzet. Doma se sice brzy ujal vedení díky brance portugalské hvězdy Leãa, jenže po změně stran překvapil San Siro gólem na 1:1 Udogie.

S ohledem na kvalitu obou týmů bylo AC jasným favoritem. A to i přesto, že právě Udinese není pro AC dlouhodobě moc příjemným soupeřem. Nezřídka kdy se Zebrám povedlo favoritovi utkání pořádně zavařit. Dnes to ale z jeho strany nevypadalo na zrovna atraktivní utkání - AC se dlouhou dobu snažilo překonat blok Udinese, který jen tak nepovolil.

Zebry naopak nepředstavovaly pro AC větší hrozbu a když už se díky individuální snaze jednotlivců, například Beta nebo Deulefeua, snažily prodrat do šance, zastavila je pozorná obrana Rossoneri. Zejména jindy nepříliš využívaný Alessio Romagnoli si s Betem věděl rady a jeho nápady odehrával s velkým nadhledem mimo nebezpečí.

Po třiceti minutách se ale kvalita AC přeci jen projevila. Po dlouhém pasu od Tonaliho si do vápna naběhl Portugalec Rafael Leão, který si i přes mírnou ztrátu rovnováhy dokázal míč zpracovat a propálit brankáře Silvestriho - 1:0.

Srovnat status quo mohl ještě do konce poločasu urostlý útočník Beto, který si naskočil na Arslanův centr a hlavičkoval pod víko, kam ale hbitý brankář Mike Maignan v pohodě dosáhl. Deset minut po změně stran se trenér Cioffi rozhodl poslat do hry čerstvé síly, jmenovitě Pereyru s Udogiem.

A právě tomuhle mladíkovi (ročník 2002) se zajímavým jménem Destiny se povedlo srovnat. Dlouhý aut Pabla Marího vyústil v nůžky Pereyry a Udogie byl před bránou milánského velkoklubu nejdůraznější. Přesto mohly tři body zůstat na San Siru. Stačilo, kdyby Rafael Leão mířil trochu důrazněji. Takhle ale jeho lob na poslední chvíli odhlavičkoval vracející se Marí z brankové čáry.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
milanista9

Že dal Udogie branku rukou bylo fakt krutý, rozhodčí měl možnost se podívat na Var ale asistent mu řekl, že nic nevidí. Udinese opět těžkej soupeř

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele