23. kolo
23.01.2022 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Brahim Diaz (© AFP)

AC Milán se rozešel s Juventusem 0:0

Litý boj na San Siru vítěze nepoznal. Popravdě řečeno večerní šlágr mezi Milánem a Juventusem příliš fotbalové krásy nepobral a nabídl jen málo zajímavých momentů. Stará dáma dokonce ani jednou nevystřelila na branku.

V neděli večer se na slavném San Siru odehrál očekávaný šlágr mezi dvěma věhlasnými značkami milánským AC a Starou dámou. Reklama na fotbal se ale nekonala a konečný výsledek 0:0 je pro oba týmy víceméně ztrátou. AC Milán pak ztratil také kanonýra Zlatana Ibrahimoviće, který si v průběhu prvního poločasu přivodil zranění.

Pokud se v první půli něco odehrálo, došlo k tomu především před brankou Wojciecha Szczęsnyho. Vidět byl stejně jako v minulých kolech Leão, Portugalec se po individuálním průniku dostal do šestnáctky a přízemní střelou donutil Szczęsnyho k zákroku. Ve 28. minutě došlo na již zmiňované zranění Zlatana Ibrahimoviće a hvězdného útočníka nahradil na hrotu Olivier Giroud. Hra byla z obou stran poměrně tvrdá a v této činnosti vynikal především Sandro Tonali, který pokrýval velkou část hřiště.

Až ve druhém poločase se dostal ke slovu i Juventus a hlavička Moraty po De Scigliově centru si cestu mezi tyče nenašla. O chvíli později to zkusil opět individuálně Leão a znovu zamířil jen do náruče Szczęsnyho.

Juventusu to směrem dopředu vůbec nešlo a naprázdno vyšel i pád Moraty po kontaktu s Messieasem. V 63. minutě se na ofenzivní výlet vydal obránce Theo Hernández a balón schovala do rukavic polská opora Staré dámy. Stejně dopadla i hlavička Girouda a to bylo vše, co se v zápase událo. I když do konce zbývala ještě půlhodina, ani jedna strana nebyla schopná duel rozhodnout. Juventus dokonce ani jednou nevystřelil na branku a s takovou mohl na vítězství jen těžko pomýšlet. Výsledek 0:0 je ztrátou jak pro AC Milán, jehož ztráta na čelo naroste, tak pro Juventus, který bojuje o první čtyřku.

Autor: Ondřej Linhart / o2.tv, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ted za 1???? Velmi často se to stává.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele