33. kolo
15.04.2022 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rafael Leão (© AFP)

AC Milán porazil Janov 2:0 a ukončil střelecké trápení

Po dvou bezbrankových remízách AC Milán porazil FC Janov 2:0 a vrátil se na první místo o bod před Inter. Rossoneri se tentokrát uklidnili rychlou brankou Rafaela Leãa a až v závěru pečetil výsledek Junior Messias. Brankář Mike Maignan už neinkasoval v šesti zápasech po sobě.

Milánští si v minulých kolech zkomplikovali boj o titul, když jenom remizovali 0:0 nejprve s Boloňou, potom s Turínem. Další dělba bodů už by znamenala velké problémy a to přitom na San Siro zavítal tým, který si v bezbrankových výsledcích libuje - FC Janov.

I tentokrát to měl AC Milán s houževnatým soupeřem těžké, ale naštěstí pro něj se prosadil již v 11. minutě. Kalulu adresoval z pravé strany milimetrově přesný centr na kopačku Leãa, který rovnou z první na druhou tyč překonal Sirigua. To byl moment, který očekávalo celé San Siro. Kdo ale čekal, že se rozjede gólový brankostroj, ten se šeredně spletl. AC sice bylo nadále aktivnější, ale další gól ne a ne přidat.

To platilo i po změně stran. V 58. minutě zakončoval akrobaticky a hodně nepřesně Giroud. Po hodině hry přišli posílit ofenzívu Messias s Rebićem, zatímco opět zraněný Ibrahimović sledoval zápas jen z tribuny. Janov čekal na nějakou kloudnější akci, při které by mohl domácím zasadit nepříjemný úder, jenomže ten se nekonal a v závěru si AC výsledek pojistilo. První střelu Messiase ještě Sirigu zvládl vyrazit, ale s dorážkou už nemohl nic dělat. Druhá branka znamenala definitivní jistotu pro AC Milán a návrat na první místo tabulky. Janov prohrál potřetí v řadě a komplikuje si záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele