12. kolo
07.11.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Hakan Çalhanoğlu (© AFP)

Derby milánských velkoklubů skončilo remízou

Večerní "Derby della Madonnina" vítěze nepoznalo a AC Milán tak prováhal možnost jít do čela tabulky před Neapol. Inter se rychle dostal do vedení díky pokutovému kopu Hakana Çalhanoğlua, ale Rossoneri rychle odpověděli a Stephan De Vrij si pod Tomoriho tlakem vstřelil vlastní gól. Oba celky měly ještě několik příležitostí, včetně další penalty pro Inter, ale Tătărușanu předvedl vynikající zákrok. V samotném závěru poslal Saelemakers střelu do tyče a stav 1:1 se nezměnil.

Milánské derby nezůstalo dlouho bez branek, protože už v 9. minutě vyřešil Kessié situaci natolik nešikovně, že z toho Inter zahrával pokutový kop. Záložník z Pobřeží slonoviny zavedl balón do vlastní šestnáctky, v souboji zaklínil Çalhanoğlua a sudí měl o penaltě jasno. Verdikt, se kterým Rossoneri pochopitelně nesouhlasili, ještě posvětil VAR a dal Interu za pravdu. Sám postižený Çalhanoğlu se postavil ke značce a svému bývalému zaměstnavateli vstřelil vedoucí gól.

AC Milán s odpovědí dlouho neotálel. Tonali rozehrál standardku centrem na Tomoriho, ten sice balón netrefil, ale De Vrij ano a naneštěstí pro Inter do vlastní sítě - 1:1. Derby mělo svižné tempo, žádná taktická bitva se nekonala a další zajímavý moment přišel ve 25. minutě. Darmian dostal přihrávku do běhu, Ballo-Touré při bránění zaspal a pak nepochopitelně skluzem zavinil další pokutový kop. Çalhanoğlu se ke druhé penaltě nepostavil a přenechal ji Lautarovi Martínezovi. Argentinský útočník nekopl penaltu špatně, ale rumunský brankář Tătărușanu předvedl fantastický zákrok a udržel pro domácí nerozhodný stav.

Teprve po neproměněné Martínezově penaltě tempo hry trochu opadlo a až těsně před koncem prvního poločasu spálil dvě tutovky Inter. Nejprve odvrátil pohromu na brankové čáře Ballo-Touré a v nastaveném čase střílel Lautaro Martínez těsně vedle branky. Tătărușanu se jenom ohlédl a balón "vytěsnil" očima.

O přestávce sáhl ke změně jen Stefano Pioli a místo Balla-Tourého přišel do hry obránce Pierre Kalulu. Nerazzurri vstoupili do druhého poločasu lépe a AC se muselo bránit. A přicházely i šance. Po centru Perišiće pálil zblízka bez přípravy Çalhanoğlu a pokutovým územím Milána to jen zahučelo. Po změně stran se na obou stranách přitvrdilo a povzbudit trend přišel i chilský záložník Vidal, který nahradil zraněného Barellu.

V 72. minutě měl Inter stoprocentní šanci. Kjaer chyboval a po Džekově přihrávce selhal Vidal, když dvakrát trefil jen dobře postaveného obránce Kalulua. Rossoneri prakticky nebyli nebezpeční, až deset minut před koncem protáhl Handanoviće z volného přímého kopu Ibrahimović a chvíli na to přestřelil branku Bennacer.

V závěru zápasu byl zase aktivnější AC Milán a Saelemaekers dokonce trefil tyč a Kessié branku vůbec netrefil. Hlavní sudí přidal tři minuty nastaveného času a Inter měl ještě jednu dobrou možnost prostřednictvím standardní situace. Çalhanoğlův centr však odvrátil Ibrahimović a nic dalšího už se na San Siru nestalo.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
milanista9

Hakan AC nechybí. Je dobře, že odešel do týmu, který je hoden jeho úrovně. Každopádně, že to dostane pěkně sežrat při derby.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 Forza Inter

Reagovat
milanista9

3:0 Merda má štěstí, že mají takového trenéra a taky, že jsou tam kde jsou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele