31. kolo
04.04.2022 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Davide Calabria (© AFP)

AC Milán se vrátil na první místo, s Boloňou ovšem ztratil

Na čele tabulky Serie A sice zůstává AC Milán, ale v pondělní dohrávce hrál s Boloňou 0:0 a zkomplikoval si boj o titul. Rossoneri zahodili několik příležitostí, avšak je nutno dodat, že Boloňa bránila dobře a bod si zasloužila.

Milánští mají v posledních kolech velké problémy střílet góly a platilo to i v pondělí večer. Ve speciálních čtvrtých dresech se s Boloňou protrápili k bezbrankové remíze.

AC mělo šance. Tu první po čtvrthodině hry Leão, který ale uprostřed vápna z první hodně přestřelil. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Maignana Aebischer a ještě lepší zákrok předvedl francouzský brankář po střele Barrowa. V závěru prvního poločasu už byli zase aktivnější domácí a v nastavení Giroud hlavičkoval do protipohybu Skorupskiho, ale ten i přesto vytáhl skvělý zákrok.

Konzistentní tlak Milána přišel až po hodině hry a Boloňa musela přečkat několik krizových momentů. Velice nebezpečně se jevila tečovaná rána Davida Calabrii i volej Anteho Rebiće. V brance Rossoblu stál skvělý Skorupski, jenž zlikvidoval i dalekonosný pokus Bennacera.

Nebylo na co čekat, AC potřebovalo vstřelit gól a na hrací ploše se objevil i Zlatan Ibrahimović. Hrající legenda se okamžitě zapojila do ofenzivní činnosti a po jeho přihrávce střílel nepřesně Leão. Ibrahimović na sebe nejvýrazněji upozornil deset minut před koncem, kdy se hlavou srazil s Medelem. Zatímco Švéd dohrával s ovázanou hlavou, Medel musel pro viditelný otřes střídat. Protože se dlouho ošetřovalo, nastavil sudí ještě osm minut, ale i to bylo domácím málo.

Ve vyložené pozici hlavičkoval vedle Ibrahimović a Rebiće pro změnu fantasticky vychytal Skorupski. AC Milán doma nedokázal získat tři body a ačkoliv ho remíza 0:0 vrací na první místo, je to jednoznačná ztráta.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,6-3,97. Tak to vidí bookmaker naší jedničky. I 2,01 není k zahození. Mě stačí 5,1-0 v zápase.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele