5. kolo
23.10.2020 20:45 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Sassuolo prohrávalo s Turínem o dva góly, přesto nakonec bere bod

Dlouhou dobu se utkání pro Sassuolo nevyvíjelo dobře. Domácí celek postupně prohrával s Turínem o dva góly, ale ani to ho nezlomilo. V 84. a 85. minutě se domácím podařilo vyrovnat a konečný výsledek 3:3 se už nezměnil.

Utkání na Cittá del Tricolore od začátku výrazně komplikovala hustá mlha. Viditelnost nebyla dobrá, ale jak se nakonec ukázalo, dobrému ofenzivnímu výkonu to nezabránilo. Turín byl po špatném vstupu do sezony hodně kritizován a pod velkým tlakem je zejména kouč Marco Giampaolo.

Jeho svěřenci začali na Sassuolu aktivněji a po deseti minutách spálil tutovku Verdi, jehož pokus Consigli fantasticky vyrazil nohou. Hosté zůstávali při chuti a Consigli se musel vytasit s dalším zákrokem po hlavičce Meïtého. Sassuolo v prvním poločase nehrálo svůj fotbal a po půlhodině hry bylo potrestáno. Vojvodův centr do šestnáctky propadl až k Linettymu, který už Consigliho dokázal překonat. Turín vedl na hřišti Neroverdi po prvním poločase 1:0 a Roberto De Zerbi měl svým svěřencům o přestávce co říci.

Domácí lodivod pochopitelně nemohl být vůbec spokojen. Do druhého poločasu však žádnou změnu neudělal a Turín zůstal i nadále nebezpečný. Verdi dokonce mohl zvýšit na rozdíl dvou branek, nebýt vynikajícího Consigliho. Sassuolo se dostalo do šance až po hodině hry, ale rána Djuričiče zamířila vedle. Až poté přichystal De Zerbi hned trojí střídání a to zafungovalo. V 71. minutě protlačil balón do sítě efektivní patičkou Filip Djuričić a to ještě před ním zazdil velkou možnost Boga. Sassuolo vyrovnalo, ale dlouho se z tohoto výsledku neradovalo. Andrea Belotti po dlouhém nákopu a důrazu v šestnáctce opět poslal Granata do vedení a za další dvě minuty dokonce po jeho přihrávce zvyšoval na 3:1 Saša Lukić.

Domácí byli ve velkých problémech, ale flintu do žita neházeli. Šest minut před koncem vykřesal naději na bodový zisk krásnou ranou do šibenice Vlad Chiricheş a za další minutu dokonale zpražil "Býky" hlavičkující Francesco Caputo. V rozmezí pouhé minuty dokázali Neroverdi stáhnout dvoubrankové manko. O vyrovnávací brance dlouho rozhodoval VAR a nakonec dal domácím za pravdu. Sudí Guida vinou prodlev nastavil ještě sedm minut, ale během nich už žádná další branka nepadla.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,5+

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele