36. kolo
12.05.2021 20:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Paulo Dybala (© AFP)

Juventus vyhrál, ale Liga mistrů se nepřiblížila

Fotbalisté Juventusu zvládli napravit víkendové selhání s AC Milán a po výhře 3:1 si udrželi naději na Ligu mistrů. Dvě kola před koncem ale platí, že nemají situaci ve svých rukou, zvláště když všichni tři konkurenti přesvědčivě vyhráli. Stará dáma se mohla i na Mappei Stadium dostat do problémů, ale domácí neproměnili pokutový kop.

Juventus to bude mít ve zbytku sezony už hodně složité. Musí zkrátka doufat v zaváhání Neapole popřípadě Atalanty s milánským AC, ale prostor se výrazně zmenšil, protože do konce Serie A zbývají už jen dvě kola.

Na Sassuolu museli Pirlovi svěřenci bezpodmínečně zvítězit, ovšem začátek zápasu nebyl úplně podle jejich představ. V 16. minutě totiž špatně zasáhl při obraném zákroku Bonucci a Sassuolo mělo k dispozici pokutový kop. Domenico Berardi tíhu okamžiku neunesl a legendární Gigi Buffon mu penaltu chytil. Nutno podotknout, že Berardi jí kopl opravdu bídně. Rozhodně to byl zlomový moment celého utkání.

A pak se to začalo Sassuolu sypat. Adrien Rabiot si ve 28. minutě navedl balón ke střele a křižnou ranou levačkou k tyči nedal Consiglimu příliš šancí úspěšně zasáhnout. Juventus se dostal do vedení a svůj náskok ještě do přestávky navýšil. Cristiano Ronaldo si výborně zpracoval těžký balón, zároveň se zbavil bránícího protihráče a přízemní střelou v klidu zakončil - 2:0. Pro hvězdného Portugalce to byla už 28. ligová branka v této sezoně.

Domácí trenér Roberto De Zerbi se rozhodl zareagovat na nepříznivý výsledek až v 56. minutě trojím střídáním a okamžitě to přineslo svůj výsledek. V dobré formě hrající Giacomo Raspadori si na hranici šestnáctky rychle narazil s Locatellim a zpoza vápna překonal Buffona.

Sassuolo se radovalo z kontaktní branky pouhých sedm minut, než se dostal do samostatného úniku Paulo Dybala a tváří v tvář Consiglimu nezaváhal. Stará dáma pak chtěla utkání co nejrychleji rozhodnout čtvrtou brankou, ale měla smůlu i proto, že Ronaldo pálil do tyče. Závěr zápasu už favorit jenom dohrával a výsledek 3:1 dovedl do zdárného konce. Bohužel pro něho přišly špatné zprávy z jiných trávníků, protože všechny týmy v první čtyřce nezaváhaly. Dobrá zpráva přišla i pro Sassuolo, protože porážka AS Řím ho nechává ve hře o Evropskou konferenční ligu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele