16. kolo
06.01.2021 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sassuola (© AFP)

Raspadoriho premiéra. Sassuolo v samém závěru přetlačilo Janov

Sassuolo zcela po zásluze dokázalo vybojovat tři body, o které se dnes na domácí půdě postaralo duo Jérémie Boga a Giacomo Raspadori. Dočasné srovnání v podání Eldora Šomurodova Janovu nestačilo.

Sassuolo od prvních minut hodlalo zatlačit na svého soupeře a dařilo se mu to ideálně. V páté minutě se Domenico Berardi pokusil zakončit, což se mu sice nejdřív nepovedlo, ale akce pokračovala a Berardi podruhé volil centr. Zakončující Ciccio Caputo ale narazil jen na skvělý zákrok brankáře Perina! O pár chvil později pálil vcelku dobře Locatelli, ale jeho rána byla zablokována.

Šance měl i Janov. Po Zappacostově centru Šomurodov nedůrazně zakončoval, načež jeho akci dokončoval mladík Scamacca. Jenže ten trefil jen tyč! Jinak první půle zaostávala za očekáváním a zejména Sassuolo se v ofenzivě trápilo. To však změnila 52. minuta. V ní Locatelli vybojoval míč, předložil ho Jérémiemu Bogovi a ten po oklamání Masiella propálil Mattiu Perina!

Po hodině hry se dočkal i Janov. Zlepšenou ofenzivu Janova totiž naplno demonstroval objev minulého mercata, Eldor Šomurodov. Po krásném pasu od Ghiglioneho totiž hlavou míč usměrnil za záda brankáře Consigliho a bylo srovnáno.

Jenže ani to hostům nestačilo k tomu, aby vybojovali aspoň bod. Defrel nejprve pálil jen do tyče a vzrůstající tlak Neroverdi naplno využil Giacomo Raspadori. Po krásné asistenci od Bogy se totiž právě mladík Sassuola dostal k míči a přesnou hlavičkou zaznamenal svůj první gól v nové sezoně. Pozdě, ale přece.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele