13. kolo
20.12.2020 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Rafael Leão (© AFP)

AC Milán zvítězil na hřišti Sassuola 2:1 a nadále vede Serii A

Na čele peletonu se po neděli nic nemění, zůstává tam totiž AC Milán, který zvítězil na půdě Sassuola 2:1 i díky nejrychlejší brance v historii Serie A. Rafael Leão ji vstřelil po pouhých šesti sekundách. V prvním poločase padla i druhá branka Milána, tentokrát z kopačky Saelemaekerse a domácí stačili jen minutu před koncem korigovat. Parádní přímý kop vystřihl Domenico Berardi.

Lepší začátek si Rossoneri ani nemohli přát. Rafael Leão se dostal za domácí obranu po pouhých šesti sekundách a v tomto čase také skóroval, čímž vytvořil nový rekord Serie A. O chvíli později přidal dokonce druhý gól Hakan Çalhanoğlu, ale v tomto případě byla radost předčasná, protože VAR branku kvůli ofsajdu neuznal. Každopádně Milán hrál přesně to co potřeboval a ve 26. minutě stejně zvýšil na rozdíl dvou branek. Theo Hernández po rychlé akci zavedl balón do šestnáctky, odkud přihrál volnému Alexisu Saelemaekersovi a ten bez problému trefil prázdnou branku. Až po druhém gólu milánské snažení opadlo a ke slovu se dostávalo Sassuolo. Hamed Traoré zkoušel obstřelit Donnarummu, ale branku přestřelil.

Sassuolo ještě neházelo flintu do žita, do druhého poločasu ale muselo udělat změny a samozřejmě pokusit se co nejrychleji vstřelit kontaktní gól. Trenér Roberto De Zerbi poslal na hřiště Kyriakopoulose a Caputa, nicméně k vážnějšímu ohrožení Donnarumovi branky to nevedlo. Celý druhý poločas byl o marné snaze Sassuola něčím milánské překvapit.

Tým trenéra Stefana Pioliho si dvoubrankový náskok hlídal a prakticky domácím nic nedovolil. Až minutu před koncem se před pokutovým územím dopustil faulu Romagnoli a Domenico Berardi výstavním přímákem závěr zdramatizoval. AC Milán však zápas zkušeně dohrál a o tři body nepřišel. Rossoneri tak uhájili jednobodový náskok na Inter a dál vévodí Serii A. Sassuolo si o jednu příčku pohoršilo a je šesté.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele