3. kolo
03.10.2020 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Pedro (© AFP)

Premiérová branka Pedra zachránila Vlky v Udine

Římané si nakonec poradili s Udinese díky nejtěsnějšímu možnému výsledku. O jedinou branku Giallorossi se postaral veterán Pedro, který si krásnou ranou otevřel svůj střelecký účet v novém dresu.

Udinese dnes toužilo překvapit favorita a v prostorách Dacia Areny si nechat tři body. Vzhledem k občasné labilitě AS Řím to nebylo zas tak nemožné, i když Zebry pod vedením trenéra Gottiho rozhodně neperlí skvělým a účinným fotbalem. Hostující trenér Fonseca postavil navlas stejnou sestavu jako proti Juventusu a doufal, že tentokrát už to konečně bude na tři body. Trenér Gotti věděl, že musí zaujmout a vyslal na trávník novou posilu, navrátivšího se Pereyru.

A rozhodně to nebyl špatný tah. Zebry dávaly Římanům pořádně do těla a nebylo nijak snadné dostat se přes jejich obranu. Ta byla dost koncentrovaná, soustředěná a velmi sebevědomá. Římané měli velký problém přejít do protiútoku a využít třeba i přečíslení ve svůj prospěch.

V 15. minutě se AS dostalo až na kraj vápna a Leonardo Spinazzola dostal krásný pas do vápna. V něm se snažil po obhození soupeře centrovat do na penaltu, kam mu nabíhal Džeko s Mchitarjanem, leč ani jeden z nich jeho přesný pas nedokázal usměrnit do brány. Udinese stále drželo a zejména jeho obrana dnes předváděla velmi dobrý výkon. Naopak mohli hosté brzy vést. Kevin Lasagna dostal ve 20. minutě krásný balon před vápno a brankář Antonio Mirante jej musel vyrážet jen s vypětím sil. Nicméně se mu to povedlo a balon zamířil mimo.

Na druhé straně si Edin Džeko naběhl za obranu na krásný pas, zpracoval jej i přes dotírání soupeřových obránců a vypálil. Jenže v podstatě sám před brankářem Mussem pálil jen hodně metrů nad bránu. Jeden z ojedinělých útoků Zeber táhl Thomas Ouwejan, který dostal míč až k vápnu a v něm vypálil. Mířil ale těsně vedle tyče. Velkou šanci v první půli spálil Kevin Lasagna, který si krátce před koncem naběhl na pas od Pereyry a zakončoval prakticky do prázdné brány, ale stoper Mancini vyrazil jeho ránu mimo!

Po změně stran bylo AS nadále aktivnější. Kanonýr Edin Džeko přiťukl míč na svého spoluhráče, který hned vystřelil, jenže jeho rána mířila mimo. Deset minut po změně stran se ale hosté konečně dočkali a byl to gól zcela zasloužený. Obrana Udinese chybovala, míč se dostal na kopačku Vlků a Pedro krásnou ranou zpoza vápna nádherně propálil vše před sebou!

Tím pádem se Udinese muselo spokojit s bodem, třebaže se mu nechtělo. Římané ale svého soupeře jasně přehrávali, vzadu díky práci Rogera Ibañeze odváděli perfektní práci a uměli si poradit prakticky s každým atakem svého soka. Nakonec proto berou zcela zaslouženě tři body.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Udine patřilo v uplynulé sezoně k oblíbeným celkum sázkovek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele