6. kolo
01.11.2020 12:30 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Zlatan Ibrahimovič (© AFP)

Ibrahimović zařídil na půdě Udinese důležité tři body

Nestárnoucí Zlatana Ibrahimović se nejvýrazněji podepsal pod důležitým vítězstvím 2:1 na hřišti Udinese, po kterém Rossoneri zůstávají v čele tabulky Serie A. Švédský útočník nejprve asistoval u gólu Kessiého a sedm minut před koncem střelou přes hlavou rozhodl o konečném vítězství.

Hostující trenér Stefano Pioli dobře věděl, že v Udine to budou mít jeho svěřenci neobyčejně složité a jeho slova se potvrdila. I když domácí nezačali dobře, postupně byli Milánu rovnocenným soupeřem.

Luca Gotti určitě nebyl s nástupem Udinese do utkání spokojen. Zebry od úvodních minut zalezly před vlastní šestnáctku a vyčkávaly co vedoucí celek Serie A předvede. A to se nevyplatilo, po centru Bennacera, který si Ibrahimović ukázkově zpracoval, následovala jeho přihrávka na Kessiého, který práskl do balónu a s pomocí břevna nedal Mussovi šanci. Až po inkasované brance začalo Udine více hrát a nadějné přečíslení poslal Deulofeu hodně nad. Pro španělského křídelníka to byl hodně zvláštní zápas, neboť dres Milána oblékal a před touto sezonou byl znovu s odchodem k Rossoneri spojován. Udinese si žádnou další šanci v prvním poločase nevytvořilo a bez následků se obešel i střet Ibrahimoviće s Okakou, po kterém se domácí dožadovali penalty.

Sudí Di Bello tak učinil až na začátku druhého poločasu po faulu Romagnoliho na Pussetta. Rodrigo De Paul zvolil stejnou stranu kam skákal uzdravený Donnarumma, ale protože zvolil dobrou razanci, mohl se radovat z vyrovnání.

Od té doby to byla víceméně vyrovnaná partie. Udine čas od času zahrozilo z protiútoku a rozhodně nedávalo Milánu nic zadarmo. Rozhodla až situace z 83. minuty, kdy Theo Hernández poslal centr do vápna, v něm nastaly zmatky a Ibrahimović zády k brance zkusil střelu nůžkami. I když mu pořádně nesedly, balón si cestu do branky našel a z Ibrahimoviće byl znovu muž zápasu. AC Milán díky výhře 2:1 zůstane na čele Serie A i tento týden.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
tlaci

1:2

Reagovat
Morgue

0:2

Reagovat
dolnocermak

Zlatan neZlatan..pořád je to vysoká noha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele