24. kolo
17.03.2021 15:00 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Simone Zaza (© AFP)

Zaza opět hrdinou Turína. Dvěma góly otočil zápas se Sassuolem

Tak tohle bylo další skvělé představení jinak kritizovaného Simoneho Zazy! V prvním poločase sice Turín absolutně nestíhal a Sassuolo po dvou brankách Berardiho vedlo, jenže na body mu to nestačilo. Střídající Zaza totiž dvěma góly výrazně pomohl k nečekanému obratu.

Přitom Turín do zápasu vstoupil velmi špatně. Tým trenéra Davideho Nicoly nevyhrál už dvanáct zápasů a ani na začátku toho 13. to nevypadalo na zisk bodů. Sassuolu totiž stačilo jen šest minut na to, aby překonalo Siriguovu obranu. Po celkem nenápadné kombinaci a centru do vápna sklepl Caputo míč vedle sebe, Berardi se rázem otočil a střelou švihem porazil Sirigua!

Jinak to po zbytek poločasu byla celkem bída, zvlášť ze strany domácích "Býků". A když už se jednou pokoušel prosadit Andrea Belotti krásným kopem přes hlavu, mířil těsně vedle! Situace se z pohledu Nicolových svěřenců dál zhoršovala. Pět minut před koncem první půle totiž domácí prohrávali už o dvě branky. Rohový kop poslal Berardi na opačný konec vápna, odkud jej zpátky na Berardiho vrátil Toljan. Berardi další ranou z voleje na přední tyč překvapil i Sirigua a zvýšil - 2:0.

Pět minut po změně stran mohl debakl načít Filip Djuričić, jenže ten prakticky sám před prázdnou bránou pálil z voleje nad! Mimo pálil dvacet minut před koncem také Caputo. To už byl na hrací ploše i šutér Zaza. Jen minutu po Caputově šanci si naskočil na centr ze strany a z voleje jej akrobaticky poslal do sítě, jenže radost mu zkazil pískaný ofsajd!

Nevadí, řekl si asi. O dvě minuty později totiž skvěle překonal ofsajdovou hranici, když nechal hrát Sanabriu. Pak si naběhl před bránu a v pohodě zakončil Sanabriovu nahrávku.

Sassuolo asi spoléhalo na to, že už to nějak ubrání. Jenže mohutný závěr patřil Turínu. Tři minuty před koncem totiž tvrdou ránu Consigli vyrazil jen před sebe a dobíhající Rolando Mandragora srovnal.

Vrátit hostům mohl za další dvě minuty Obiang, jenže proti jeho střele pod břevno se Sirigu opravdu fantasticky předvedl a míč vyrazil. A to taky vedlo k tomu, že o dvě minuty později Ansaldi nacentroval před bránu, kam si naběhl opět velikán Zaza. Jeho svítící pleš asi oslnila obranu Sassuola i s brankářem, protože ho nikdo nehlídal. Někdejší talent Juventusu se položil do vzduchu a hlavičkou otočil skóre zápasu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

Sassuolo twle z 0:2 takovej zázračný obrat v nastavení

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele