33. kolo
26.04.2021 18:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Tiemoué Bakayoko (© AFP)

Neapol přehrála Turín a posunula se na čtvrté místo

Neapoli stačil bleskový start do utkání s Turínem k tomu, aby si pojistila tři body. V rozmezí dvou minut se prosadila dvakrát a díky výhře se posouvá na čtvrtou příčku. Turín si naopak zkomplikoval cestu za záchranou.

Neapol vesele útočí na pozice Ligy mistrů a zdá se to jako věčnost od doby, kdy byl trenér Gattuso hnán z krajiny Diega Maradony. Neapol v současné chvíli jede na sto procent, její hráči předvádí skvělá představení a fyzicky jsou výtečně připravení. Dnes to měl okusit i Turín. A to přesto, že trenér Nicola z něj udělal soupeře, co umí překvapit.

Neapol ale nic takového nedovolovala. Veškeré naděje Turína na překvapení se jal už po jedenácti minutách hasit Tiemoué Bakayoko. Hráč, který by v Neapoli konečně rád zakotvil, se popral s dvojicí obránců, prošel přes ně až k vápnu a nechytatelnou bombou do horního rohu překonal Sirigua.

Hostujícímu celku vyšel úvod zápasu obecně nad očekávání. Po pouhých dvou minutách totiž v roli posledního obránce chyboval Nkoulou, míč mu sebral Victor Osimhen a pelášil s balonem na bránu. Dobíhající Izzo se sice stihl s mladým střelcem částečně vrátit, ale v zakončení už mu nezabránil - 2:0.

Po děsivé pasáži se Turín snažil trochu zorientovat a sebrat, ale moc se mu to nedařilo. Směrem dopředu se jeho hra stala chaotickou, uspěchanou a nepřesnou. Partenopei se naopak málem dočkali třetí branky. Ve 40. minutě si Piotr Zieliński srovnal míč na silnější pravačku a vypálil, jenže jeho ránu zastavila tyč!

Turín se po změně stran snažil změnit i skóre a chvílemi dostal Neapol pod tlak, ale jeho akce nebyly příliš nebezpečné. Krásný gól mohl naopak krátce po svém příchodu zaznamenat Dries Mertens, jenže jeho technický pokus zastavila tyč! Turín vzdal poslední šanci na tři body, když se v závěru nechal vyloučit Rolando Mandragora.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele