6. kolo
01.11.2020 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Sassuola (© AFP)

Neapol poprvé padla. Porazilo ji mimořádně efektivní Sassuolo

Sassuolo se postaralo o překvapení kola, když si poradilo s domácí Neapolí, jinak celkem suverénním celkem. Ne snad, že by Partenopei neměli šance, ale Sassuolo opět ukázalo, jak smrtící a ryze efektivní umí být.

Neapol se přitom se soupeřem moc nemazala a od prvních minut mu dávala jasně najevo, kdo že je tu pánem. Ve 4. minutě se k míči dostal Dries Mertens, který obešel prvního protihráče a zakončil jen těsně vedle tyče. Dobrý den si obrana Sassuola nevybrala ani v 11. minutě, když jinak velezkušený brankář Consigli namazal míč přímo nejblíže stojícímu útočníkovi Osimhenovi. Následně si ale napravil reputaci, když mladého útočníka skvěle vychytal.

Osimhen se vůbec hodně staral Consiglimu a mužům před ním o zábavné odpoledne. Jeho rány ale nenacházely potřebný cíl, pokaždé jim chybělo pár centimetrů. Consigli si následně poradil i s Politanem, kterého si Neapol vytáhla právě ze Sassuola. Tentokrát však stál mladý útočník na špatné straně.

V ojedinělé šanci první půle z pohledu Sassuola se ocitl Jeremie Boga, který ale zajímavoiu ránou zpoza vápna Ospinu nepřekonal. Zkušený brankář vyškrábl jeho ránu nad. Druhou půli začal nejlépe domácí celek. Osimhen si počkal na přiťuknutí od Hysaje a stihl míč dřív než Consigli, jenže hlavičkoval nad.

O pár minut později ale udeřilo Sassuolo. Raspadori se hnal za míčem do vápna, kde jej podkopl Di Lorenzo. Sudí po pokynu od VARu reagoval nařízením penalty a tu s velkým přehledem proměnil Manuel Locatelli.

Po krásném pasu od Politana na druhé straně minul ve vyložené šanci Mertens a Neapol za to pykala. Nejprve Manolas docílil gólu z ofsajdu, pak se Osimhen pokusil vymodlit si penaltu a hned z protiútoku se ukázal Maxime López. Ten si ve vápně položil Manolase, prošel mezi dalšími dvěma obránci a pak elegantně zakončil mimo dosah brankáře Consigliho!

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 na San Paolo, navyše bez našich kľúčových hráčov Ciccia Caputa a kapitána Berardiho? Na to sa dá povedať iba toľko, že Olá, olá Liga Majstrov volá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele