14. kolo
23.12.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lorenzo Insigne (© AFP)

Neapol znovu zaváhala, o dva body ji obral Turín

Neapol nezvládla roli domácího favorita a pod Vesuvem předvedla další matný výkon. Dokonce musela utkání s Turínem dotahovat, když se jako první prosadil shodou okolností neapolský rodák Izzo. V nastavení ale spasil svůj tým Lorenzo Insigne.

Trenér Gattuso musel řešit, jak složí útok, protože měl mimo hru dvě cenné součástky - Mertense s Osimhenem. Vyřešil to Petagnou na hrotu a Politanem na pravém kraji. Vzhledem k tomu, jak tragicky se obrana Turína letos jeví, si o střílení branek nemusel dělat zas tak velké starosti. Jako první musel do akce domácí brankář Meret, kterého vyzkoušel sprintující a pálící Verdi. Meret ale svou roli zvládl perfektně.

Jen těsně vedle tyče o chvíli později pálil hostující šutér Andrea Belotti. Nepříliš pohlednou první půli uzavřel pohotovou ranou Zieliński, který mířil z voleje vedle tyče o notný kus. Je ale pravda, že Turín velmi pozorně a kompaktně bránil. Jako by věděl, že v případě neúspěchu hrozí trenéru Giampaolovi vyhazov.

Deset minut po změně stran se mu muselo hodně ulevit. Prošedivělý stratég totiž sledoval, jak si po větším tlaku jeho celek připisuje první branku utkání. Po rohovém kopu se balon dostal k Di Lorenzovi, který jej však posunul jen za sebe. Tam číhal Armando Izzo a přesným "angličanem" zařídil Turínu vedení.

Vydrželo mu kupodivu dlouho. Deset minut před koncem utkání se zaskvěl Sirigu, který vychytal zakončení Zielińskiho. Nakonec však přece jen kapituloval. Ve druhé minutě nastavení si totiž Insigne vyměnil míč se Zielińskim a po jednoduché akci zamířil k tyči - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat
berliner

Tip 2:1

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele