32. kolo
22.04.2021 20:45 CET
5 : 2
(2:0)

Reportáž

Lorenzo Insigne (© AFP)

Neapol zvládla přestřelku s Laziem a je v těsném kontaktu s první čtyřkou

Přímý souboj o Ligu mistrů, či alespoň o lepší výchozí pozici do dalších bojů zvládla lépe Neapol. Parthenopei porazili Lazio hokejovým výsledkem 5:2 a na čtvrtou Atalantu ztrácí už jen dva body. Lazio nehrálo špatně, ale oproti domácím nebylo tolik efektivní. Dva góly vstřelil za domácí Lorenzo Insigine, po jedné brance přidali i Matteo Politano, Dries Mertens a Victor Osimhen.

Na stadionu Diega Armanda Maradony se potkaly dva týmy s vynikající formou, které chtějí hrát Ligu mistrů a které praktikují ofenzivní fotbal. Neapol i Lazio postupně stáhly náskok svých konkurentů a přiblížily se jim na rozdíl pár bodů.

Zápas byl ofenzivní od samého začátku a dohromady přinesl sedm krásných branek na obou stranách. Lazio poprvé zahrozilo ve čtvrté minutě, když se dožadovalo pokutového kopu, ale pád Lazzariho nechal sudího Di Bella chladným. To už neplatilo na druhé straně při vysoké noze Milinkoviće-Saviće, který zároveň zasáhl protihráče do obličeje. Sudí ukázal Srbovi žlutou kartu a nařídil ve prospěch Neapole penaltu. Pokutový kop pak s lehkostí proměnil Insigne a Neapol vedla 1:0.

Hosté se ani nestačili oklepat a Gattusův tým vstřelil druhý gól. Matteo Politano si navedl balón do pokutového území a levačkou na přední tyči nachytal brankáře Reinu. Lazio se hned v úvodu dostalo do nepříjemné pozice, ale času na odpověď mělo dostatek. V 19. minutě mohl okamžitě snížit Correa, ale jeho střela se zastavila o tyč.

Lazio pokračovalo ve snažení a pár minut před koncem prvního poločasu se znovu dožadoval penalty Immobile, ovšem ani tentokrát neměl Di Bello pro jeho pád nejmenší pochopení. Herně hosté rozhodně nezaostávali, jenom nebyli patřičně efektivní a jejich největší šance skončila k jejich smůle na brankové konstrukci.

Neapol hrála chytře a na začátku druhého poločasu zasadila hostům třetí a rozhodující úder. Nejprve ve 46. minutě nebyla uznána Zielińskiho branka kvůli ofsajdu, ale to vůbec nevadilo, protože za čtyři minuty předvedl krásnou technickou střelu Insigne a Reina byl znovu krátký. A krásným gólům ještě nebyl konec. V 65. minutě se trefil rovněž parádně Dries Mertens, který z hranice šestnáctky a rovnou z voleje zasáhl Zielińskiho přihrávku. To už nevypadalo pro hosty vůbec dobře.

Ve druhém poločase se s brankami roztrhl pytel a Lazio se po čtvrtém inkasovaném gólu dočkalo alespoň čestného úspěchu. Ciro Immobile zvolil v postupu proti Meretovi technický obstřel a uspěl. Přetahovaná o to, kdo dá hezčí gól, pokračovala v 74. minutě a krásnou branku tentokrát slavil z volného přímého kopu Milinković-Savić. Jeho rána byla opravdu precizní a tady Meret neměl nárok. Biancocelesti snížili na rozdíl dvou branek, ale otěže zápasu držela pevně v rukou Neapol, která nedovolila hostům se přiblížit na jednobrankový rozdíl.

Deset minut před koncem se rozhodl v pokutovém území vypálit i Osimhen a Reina znovu nedokázal nikterak zareagovat. Neapol znovu vedla o tři góly a tento rozdíl se do konce utkání nezměnil. Neapol nakonec zvítězila divokým výsledkem 5:2 a má do Ligy mistrů blíže. Lazio zůstává na šestém místě a boj o Ligu mistrů po tomto nezdaru rozhodně nekončí. Už o víkendu ho čeká další klíčový souboj, tentokrát s AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele