29. kolo
03.04.2021 15:00 CET
4 : 3
(3:1)

Reportáž

Lorenzo Insigne (© AFP)

Neapol v závěru urvala těsnou výhru, Crotone i přes bojovný výkon padlo

To byly nervy! Neapol si především kvůli skvělému výkonu Simyho nechala doma dát tři branky a zdánlivě ztratila vyhraný zápas. Individuální kvalita ale nakonec přeci jen zvítězila a obránce Di Lorenzo jí zajistil důležité tři body.

Neapol se žene za Ligou mistrů a je ve skvělé formě. Což dnes chtěla potvrdit na domácí půdě, kam navíc přijel jen hodně mátožně se prezentující tým z Crotone. A kdyby náhodou hosté zapomněli, že se dostali pod bouřící Vesuv, domácí celek jim to velmi rychle připomněl. První ránu musel brankář Cordaz likvidovat už po pěti minutách, když ho protáhl Bakayoko.

Po Ruizovi nepřekonal Cordaze ani Politano, ale v 19. minutě se to povedlo asi nejzářivější hvězdě Neapole, domácímu miláčkovi Lorenzu Insignemu. Di Lorenzo proběhl až do vápna, tam si obhodil prvního protihráče a pak poslal míč zpátky na střed. Lorenzo Insigne z voleje vypálil a díky výrazné teči Messiase a následně i Djidjiho dostal míč do sítě - 1:0.

Po pouhých dvou minutách bylo na někdejším stadion Svatého Pavla ještě veseleji. Fabián Ruiz totiž načechral míč do vápna, kde jej z voleje posouval před bránu do míst penalty Insigne. Jeho pokus měl oči, protože u míče byl ze všech nejdřív dobíhající Victor Osimhen, který v pohodě doklepl balon do sítě.

Crotone se nicméně nevzdalo a jen o pouhé tři minuty později se dočkalo překvapivého snížení. Špatně bránící Neapol nechala jednak Benaliho vymyslet krásný pas na zadní tyč a pak se navíc hráči domácího týmu domluvili tak špatně, že měl Simy moře času na zakončení. Nikdo ho nehlídal, takže Simy z voleje střelou na zadní tyč pokořil brankáře Mereta.

Neapol ale v první půli žádné větší drama nepřipustila. Dál hrála velmi aktivně, z čehož ve 34. minutě rezultoval faul na pronikajícího Ruize. Úžasnou možnost si nenechal ujít Dries Mertens, který krásným pokusem obstřelil hned za vápnem zeď před Cordazem a slavil branku na 3:1. Matteo Politano ještě před koncem první půle napálil jen břevno.

Neapol však trochu zaspala úvod druhého dějství a Crotone se zase trochu přiblížilo jen těžko uvěřitelné senzaci. Tři minuty po návrat hráčů ze šaten nedokázala obrana Neapole odvrátit rohový kop a přes dvě hlavičky se balon dostal k Simymu. Ten si jej pokryl tělem a stihl ještě před brankářem píchnout do míče - 3:2.

A z pohledu Neapole se věci poměrně rychle ještě víc zhoršily. Po hodině hry totiž Maksimović vyrobil obrovskou hrubku, o míč se nechal připravit dotírajícím Juniorem Messiasem a doběhnout ho nestihl. Messias dokázal z úhlu perfektně propálit Mereta a bylo srovnáno.

Jenže to nebylo všechno, protože Crotone nechalo Neapol hrát až moc snadno. Dvacet minut před koncem obránce Di Lorenzo naběhl do vápna i s míčem u nohy, kličkou obelstil dvojici obránců a střelou na zadní tyč urval pro Neapol tři body!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele