25. kolo
18.05.2021 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost v táboře Turína FC (© AFP)

Lazio obranu Turína nepřekonalo a hosté se definitivně zachránili

Hlavní zpráva úterního dne v rámci italského Calcia je jasná - FC Turín zvládl duel s Laziem podle svých představ a zachránil se v první lize. Příští ročník tím pádem stráví ve druhé lize Benevento, pro něhož bude přímý souboj s Turínem v posledním kole dost hořkosladký.

Mohlo by se zdát, že remíza bez branek postrádala napětí, šance nebo drama. Ale nic by nemohlo být dál od pravdy. Na hráčích Turína bylo od začátku vidět, že si věří a že budou o každý metr hřiště bojovat do posledního muže. Šance si ale vytvářelo Lazio. Vedat Muriqi se snaží spasit nevydařenou sezonu a posloužit mu k tomu mohl krásný pas za obranu v osmé minutě. Jenže nejprve jeho ránu vyrazil Sirigu a pak mu byl odmávaný ofsajd.

Turínu se málem staly ošidným závěry poločasů. V první nastavené minutě toho prvního se totiž Muriqimu povedlo vyhrát hlavičkový souboj na kraji vápna, čímž poslal míč do šance na Immobileho. Ten si ho zpracoval a prostřelil brankáře Sirigua, jenže sudí Fabbri gól neuznal. Důvodem byl osobní souboj Immobileho s N‘Koulouem, který posoudil jako útočný faul.

Lazio po změně stran přidalo a Turín naopak těžce nestíhal. Tři minuty po začátku hry se snesl míč po srážce mezi Bremerem a Muriqim k Luisi Albertovi, který pálil pod břevno. Jeho ránu ale Sirigu dokázal bravurně vyrazit. Následně mu hodně pomohl obránce N‘Koulou, který doslova na poslední chvíli vletěl do střely Muriqimu a zachránil Turín od inkasované branky.

Dvacet minut před koncem se ozvali i "Býci", jenže Sanabria po náběhu do vápna trefil jen tyč! Escalanteho ránu z blízkosti vyrazil Sirigu a pomalu se začínal radovat. Jenže šest minut před koncem N‘Koulou fauloval ve vápně Immobileho a pískala se penalta!

Pokud by Turín inkasoval, bojoval by o záchranu až v posledním kole. Jenže dnes měl obrovské štěstí. Kanonýr Immobile napálil míč do tyče a dorážka Pereiry byla pro Sirigua snadnou kořistí. Drama ale ještě neskončilo. V šesté minutě nastavení totiž Lulićův centr padal na hlavu nabíhajícího Lazzarriho, který trefil tyč!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele