11. kolo
12.12.2020 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Adrien Tameze (© AFP)

Lazio doma padlo, tři body si odváží Hellas

Nečekaný výsledek se v rámci italské Serie A zrodil na Stadio Olimpico v Římě, všechny tři body si totiž ve svůj prospěch uzmul veronský Hellas. Hosté ukázali skvělou produktivitu i schopnost nekompromisně trestat chyby soupeře. Rozhodující gól na 2:1 vstřelil Adrien Tameze.

Někdo by možná namítnul, že o zas tak velké překvapení se nejedná. Hellas v letošní sezoně už pár favoritů včetně vedoucího AC Milán nebo Juventusu obral o body. Lazio přesto vstupovalo do utkání jako velký favorit, který se chce co nejdříve dostat na první čtyři místa v tabulce, která zajišťují účast v Lize mistrů.

Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané jen s minimem brankových příležitostí. Ve 28. minutě museli Biancocelesti řešit první problém, když se zranil klíčový stoper Francesco Acerbi. Kouč Simone Inzaghi ho musel nahradit Wesleym Hoedtem, ale zásah do obranných řad je vždycky citelný. To se koneckonců projevilo na konci prvního poločasu, kdy hosté vstřelili vedoucí gól. Centr napříč malým vápnem zasáhl rovnou z první Dimarco a Manuel Lazzari si vstřelil vlastní gól. Brankář Pepe Reina s tím nemohl vůbec nic dělat.

Lazio se dočkalo vyrovnání až po změně stran. Felipe Caicedo si stáhl Lazzariho prudký centr a z otočky trefil balón přesně k tyči. Za chvíli mohlo Lazio otočit výsledek, ale Silvestri dokázal ránu Akpro-Akpra vyrazit.

Hellas pak ukázal domácím, jak se využívají brankové příležitosti. Radu vyrobil obrovskou hrubku a Adrien Tameze si to pelášil směr domácí svatyně, obešel Reinu a zakončil. Na tahu tak bylo znovu Lazio a pochopitelně s ubývajícím časem se Hellas více koncentroval na defenzívu. V závěru měli domácí několik šancí na rozhodující gól, nejprve hlavičku Milinkoviće-Saviće vyrazil Silvestri a po něm nezvládl dorážku Immobile. Lazio nebylo schopno vyrovnat ani během pětiminutového nastavení a doma s Hellasem prohrálo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle kurzu by to nemělo být nic těžkého.

Reagovat
smazaný uživatel

Zase ty buzny v sázkovkách vydělali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele