31. kolo
18.04.2021 15:00 CET
5 : 3
(3:1)

Reportáž

Radost hráčů Lazia (© AFP)

Lazio vítězem osmigólového thrilleru s Beneventem

Tak tohle byl doslova nářez! Benevento sice nasázelo Laziu tři branky, což by za normálních okolností na výhru asi stačilo, jenže dnes nikoli. Lazio totiž předvedlo famózní ofenzivní práci a nováčkovi ligy uštědřilo branek pět!

Výsledek, který se i v hokeji dá považovat za enormně akční, je ve fotbale takřka nevídaný. Bratrský zápas mezi domácím Laziem a Beneventem, které vedou Simone a Filippo Inzaghiovi, opět dokázal nastupující trend posledních let a to, že italská Serie A je stále ofenzivnější ligou. Už ve čtvrté minutě se málem měnilo skóre, když Fares poslal ostrý centr na Correovu hlavou a ten trefil tyč! Lazio pět minut později předvedlo rychlou akci středem a míč dostal za záda brankáře Montipa nešťastně Fabio Depaoli, který si dal vlastní branku.

Čarodějky prvních pár minut vyloženě prospaly a nechaly Lazio vybudovat si až příliš luxusní náskok. Druhou branku Lazia přidal Ciro Immobile poté, co se prosmýkl mezi dvěma obránci a míč po nahrávce Milinkoviće-Saviće dostal s přehledem za bezmocného Montipa.

Mladý brankář Beneventa byl další smolnou postavou v minutě 35., kdy fauloval pronikajícího Joaquína Correu a sudí pro jeho faul pochopení neměl. K nařízené penaltě se postavil Joaquín Correa osobně a nezaváhal - 3:0.

Benevento sice ještě do konce první půle vstřelilo aspoň jednu branku, když si míč na ránu navedl až před vápno Marco Sau a propálil vše před sebou, ale domácí si asi nemysleli, že by to mohlo být něco závažnějšího.

Soupeři navíc dokázali jen tři minuty po změně stran opět odskočit na rozdíl tří gólů. Ciro Immobile přihrával v závěru akce dva na dva na levý okraj šestnáctky Joaquínovi Correovi, který se snadno zbavil veterána Glika a našel dokonce i skulinku mezi nohama padajícího Montipa. Navíc se jen o pár minut později Adolfo Gaich dopustil faulu proti Milinkovićovi-Savićovi a sudí neoblomně pískal další penaltu. Tentokrát ji ale Immobile neproměnil a s dorážkou pak neuspěl ani Fares!

Benevento se ale ještě nevzdalo. Mírné drama pro Lazio znamenala 62. minuta, v níž byl dle sudího i VARu Artur Ionita stažen ve vápně k zemi a Nicolas Viola snížil na 4:2. Vzápětí mohlo být s Laziem ještě mnohem hůř, jenže hlavičku Lapaduly, která skončila v bráně, sudí pro předchozí faul spoluhráče Caldiroly neuznal.

Pepe Reina musel o pár minut později likvidovat hlavičku Depaoliho a zvládl to, ale z následného rohového kopu už se Kamil Glik nemýlil. Poslední slovo v tomhle dramatu ale mělo přeci jen Lazio, které až v šesté minutě nastavení po rychlé kombinaci dokončilo demolici obrany Beneventa. Parolo pospíchal s míčem u nohy k vápnu, našel v něm nabíhajícího Immobileho a pro něj už byla pátá branka Lazia formalitou - 5:3.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele