37. kolo
16.05.2021 18:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Sassuola (© AFP)

Sassuolo se vrátilo v Parmě na vítěznou vlnu

Ani v posledním domácím zápase se Parmě nepodařilo získat tři body a už jistý sestupující jen prohloubil svojí výsledkovou krizi. Štěstí přitom nepřinesly ani speciální dresy podporující hnutí Black lives matters. Sassuolo se prosadilo třikrát prostřednictvím Locatelliho, Defrela a Bogy.

Sassuolo tak výhrou 3:1 udrželo naději na Evropskou konferenční ligu a o tom kdo si jí nakonec zahraje rozhodne až úplně poslední kolo. Za týden se také rozhodne, jestli Parma skončí na posledním místě nebo ne.

Parma začala aktivně, přeci jenom chtěla na vlastním stadionu zažít pozitivní loučení, ale hned první šanci v 5. minutě poslala jen těsně vedle tyče. Do vedení šli hosté a to po poměrně zajímavé situaci. Šanci Berardiho skvěle vychytal Sepe, ale pak chtěl odkopnout balón Busi a dost nešikovně přitom fauloval. Následovala penalta, kterou Manuel Locatelli uklidil k tyči.

Domácím se podařilo poměrně rychle vyrovnat. Hernani rozehrál dlouhý balón do vápna, kde rovnou z první zakončil veterán Bruno Alvés - 1:1.

Další góly padaly až po změně stran a už pouze do sítě Parmy. V 62. minutě se natáhl špičkou kopačky na Berardiho centr Grégoire Defrel a Sassuolo po druhé v zápase vedlo. Za dalších sedm minut pak využil pasu za obranu Jeremie Boga a přesnou ranou zvýšil.

Hra Parmy se prakticky rozpadla a Neroverdi měli i další příležitosti definitivně rozhodnout. Na druhé straně měl Consigli jen jednu práci, v té obstál a po uplynutí devadesáti minut se mohl společně s týmem začít radovat. Sassuolo zůstává ve hře o Evropskou konferenční ligu, zatímco Parma je kolo před koncem o dva body poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele