15. kolo
03.01.2021 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Amer Gojak (© AFP)

Turín se probudil a třemi góly potupil domácí Parmu

Trenér Marco Giampaolo může dýchat zase o něco lépe, protože jeho celek si v Parmě vzal všechny tři body. Dlouho to sice vypadalo nerozhodně, ale v samém závěru Turín dvěma góly pečetil jasné vítězství.

Turín potřeboval vzpruhu, aby se odlepil ode dna. A tu mu už v 9. minutě začal zařizovat Wilfried Singo. Mladý bek nahrál u půlící čáry kapitánu Belottimu, který mu míč do běhu vrátil. Singo po gumpovsku přesprintoval všechny překážky přec sebou, u vápna Parmy píchl do balonu a brankář Luigi Sepe byl bez šance - 1:0 pro Býky.

A pak dlouho nic. Juraj Kucka se snažil vyrovnat tvrdou ranou zpoza vápna, ale neměl dostatek přesnosti. Singo na opačné straně napadal rozehrávku Parmy úspěšně, ale celou akci pokazil finálovou přihrávkou. Jinak se opravdu nebylo nač dívat.

Ani po změně stran se ta nuda nerozplynula. Belotti sice srdnatě táhl nejeden protiútok Turína až do srdce domácí obrany, ale chyběla mu dnes jak vlastní invence, tak především větší podpora od spoluhráčů. Ani Yann Karamoh se dnes moc nepředvedl a šanci z 63. minuty zakončil dost mimo.

Když už to vypadalo na hubenou výhru o gól, Turín se probral. V 89. minutě si na skvělý centr od rohového kopu naskočil obránce Armando Izzo, který se pomalu vrací do základu. A dnešek mu v tom jistě pomůže, protože přesnou hlavičkou nedal Sepemu šanci. V páté minutě nastavení završil konečné skóre utkání Amre Gojak, který postupoval v rychlém brejku tří na dva, dostal nahrávku do uličky a pálil přesně pod víko.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Turin tip 1:2

Reagovat
Etika

02

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele