33. kolo
24.04.2021 18:00 CET
3 : 4
(1:3)

Reportáž

Simy (© AFP)

Ani tři góly nestačily. Divokou přestřelku zvládlo lépe Crotone

Tak tohle bylo něco! Serie A nám naservírovala další z mnoha překvapivých a dramatických mačů. Šarvátka posledního s předposledním se zvrtla v divokou přestřelku, které známé z filmů Sergia Leoneho. Těsně ji ovládlo poslední Crotone.

V Parmě se utkaly dva týmy, které mají jen mizivou, teoretickou šanci na záchranu. Žádný laxní nebo snad odevzdaný přístup jsme ale neviděli. Naopak. Oba soupeři si šli po krku od prvních chvil. Poměrně rychlé tempo utkání mohl ve 13. minutě proměnit v první branku Messias, jenže jeho rána po rychlé kombinaci poslala míč jen do břevna!

Parma hrála v obraně naprosto mizerně a rychlé ataky soupeře nestíhala. Takže se nemohla divit, že jen o minutu později inkasovala. Na rohový kop si naskočil obránce Lisandro Magallán, který jednoduše poslal míč do sítě a překonal Colombiho!

Parmě moc nepomohlo ani zranění útočníka Mana, místo něhož se do hry dostal stále ne stoprocentně uzdravený Gervinho. Přesto se Ducali brzy dočkali srovnání. Cornelius byl zdánlivě zahnán do rohu, jenže přesto odcentroval a jeho pas uklidil do sítě kapitán Hernani. Vše vypadalo hratelně.

Parmě ale její úsměv moc dlouho nevydržel. Zmrazil ho konec poločasu. Ve 42. minutě totiž Ounas vnikl až do vápna, kde naservíroval balon na Simyho. Ten už měl před prázdnou bránou situaci snadnou. Když si pak v nastaveném čase doběhl pro gól po krásné ráně také dnes skvělý Ounas osobně, bylo asi Parmě jasné, že tahle sezona bude velkým zklamáním.

Drama ale přestávkou neskončilo. Druhé dějství začala Parma velkolepě, protože ve 49. minutě dnešní hlavní asistent Cornelius vyslal do vápna Gervinha, který zacílil a přesnou ranou snížil. Jen o pět minut později přišel další šok. Parma po rychlém kontru dostala míč do vápna na mladého Rumuna Valentina Mihăilu a ten nekompromisní ranou srovnal!

Jenže Parmě první liga asi není přána. Dvacet minut před koncem se totiž šikovný Reca nechal ve vápně faulovat a sudí neměl na vybranou. Balon si na značku pokutového kopu postavil Simy a vstřelil svůj 19. (!) gól v sezoně - 4:3 pro hosty. Jo, o tohle chlapíka bude v létě velký zájem. Parma se sice následně vrhla do útoku, ale na tak drtivý příděl čtyř gólů už nedokázala znovu odpovědět. Teď už jí může pomoct jen zázrak.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele