1. kolo
20.09.2020 15:00 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Mattia Destro (© AFP)

Janov si s chutí zastřílel a v Maranově premiéře nadělil Crotone čtyři branky

Tak tohle se Janovu opravdu povedlo. Vyšlo mu prakticky všechno, protože v premiéře Rolanda Marana na lavičce se prosadily hned tři nové tváře. Celkově se diváci dočkali pěti branek a luxusního utkání.

Janov se toho rozhodně nebojí a trenér Maran, novic na lavičce, vsadil taky na nové tváře. Do hry se od začátku dostali například Zajc, Zappacosta nebo Badelj. I Crotone sehnalo pár povedených hráčů a od začátku dostal šanci třeba zkušený útočník Rivière. Začátek to byl opravdu turbulentní. Bezbrankové skóre totiž na tabuli vydrželo jen pouhých šest minut. Pak se totiž po šikovném centru ze strany objevil před brankářem Cordazem Mattia Destro a nemýlil se.

O pouhé čtyři branky později navíc nezkušená a nově poskládaná obrana Crotone nechala utéct Gorana Pandeva, který míč bleskurychle posunul do běhu a před Cordazem si vychutnal parádní lob! Dvě branky za 11 minut a s Crotone to rozhodně nevypadalo dobře. Navíc se ve 27. minutě málem prosadil opět Destro, který však po parádní ráně nastřelil jen břevno. A Crotone se trochu zvedlo. Jen o minutu později totiž vpadl do vápna Janova Emmanuel Rivière a ve skluzu poslal pas ze strany za Perinova záda - 2:1.

Jenže první poločas patřil jednoznačně domácímu týmu, který své vedení zase rychle zvýšil. Davide Zappacosta se dnes postavil na opačnou stranu, než na jakou byl zvyklý, ale moc mu to nevadilo. Svůj dravý průnik po levé straně zakončil krásnou ranou, za níž brankář Cordaz plachtil marně.

Crotone se snažilo zvednout, ale jeho psychika byla hodně pochroumaná. Molinův pas vyrazil brankář Perin, Magallánova hlavička se zase nevešla do brány. Jinak ale Grifové svého soka prakticky nepouštěli do větších akcí a kontrolovali pohodlný náskok.

Ten se jim navíc povedlo ještě zvýšit. V 69. minutě se na hřiště dostal i věčný marod Marko Pjaca, kterému na první branku v dresu nového zaměstnavatele stačilo jen šest minut. Velmi rychlý atak z půli hřiště poslal míč právě k Pjacovi, který si naběhl na kraj vápna a střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Alexe Cordaze počtvrté.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele