12. kolo
16.12.2020 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Inter zvládl šlágr s Neapolí a na vedoucí příčku už ztrácí jenom bod

Inter Milán alespoň částečně napravil vyřazení z Ligy mistrů a ve středečním šlágru kola proti Neapoli zvítězil 1:0. Tím se Nerazzurri přiblížili vedoucímu Milánu už na rozdíl jediného bodu. Rozhodující branku vstřelil z pokutového kopu Romelu Lukaku. V té době už nebyl na hřišti vyloučený Lorenzo Insigne a oslabení Partenopei se na vyrovnání nezmohli.

Inter nezačal nijak aktivně, spíše vyčkával co předvede Neapol a když se nabídla šance do rychlého útoku, tak jí hodlal využít. V 17. minutě takto zakončoval z otočky Lautaro Martínez a brankář Ospina se jen ohlédl jak balón míří těsně vedle. To už nebyl na hřišti belgický štírek Dries Mertens, kterého musel Gennaro Gattuso kvůli zranění vystřídat. Na plac se tak dostal Andrea Petagna. Po půlhodině hry poprvé zahrozila i Neapol a i tady scházel ke gólu kousek. Rána Piotra Zielińskiho skončila těsně vedle tyče. V žádném závratném tempu se na San Siru nehrálo, oba celky si uvědomovaly důležitost utkání a nechtěly udělat zbytečnou chybu.

Utkání se lámalo až dvacet minut před koncem. Nejprve Samir Handanovič vytáhl fantastický zákrok po patičce Lorenza Insigneho, čímž zachránil Interu průběžný stav 0:0 a hned vzápětí se na druhé straně kopal pokutový kop. Brankář Ospina šel nešikovně po balónu a přitom fauloval Darmiana, za což následovala penalta. Celou situaci navíc vůbec neunesl Insigne, který počastoval sudího nevybíravými slovy a ten ho "odměnil" červenou kartou. Romelu Lukaku se z puntíku nemýlil a Neapoli se začalo utkání doslova sypat.

Hosté sice dokázali být i v oslabení nebezpeční, ale o to se postaral skvělý Handanovič. Proti střele Politana se vytasil s dalším skvělým zákrokem a rozhodně byl mužem číslo jedna. V závěru Neapol sahala po vyrovnání, ale ani příležitosti Politana potažmo Petagny gólem neskončily. V prvním případě zase zasáhl Handanovič, ve druhém Nerazzurri zachránila tyčka. Neapol si za skvělý závěr zápasu vyrovnání zasloužila, ale nebylo jí to přáno. Inter se po výhře 1:0 přiblížil vedoucímu městskému rivalovi AC na rozdíl jednoho bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele