15. kolo
03.01.2021 12:30 CET
6 : 2
(2:2)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Inter i díky hattricku Martíneze zatížil konto Crotone šesti trefami

Inter Milán zdemoloval obranu Crotone šesti zásahy a díky jasné výhře se posunul do čela ligové tabulky. Dost možná jen načas, ale i to se počítá. Demolici nováčka řídil především Lautaro Martínez, který si snadno připsal osobní hattrick.

Inter se mohl aspoň na pár hodin dostat do čela první ligy a měl k tomu ideálního soupeře. Ze začátku to ale tak vesele vůbec nevypadalo. Chvílemi se Inter herně trápil a hledal. A ještě hůř bylo ve 12. minutě. To se totiž prosadil outsider z Crotone. Po rohovém kopu se k míči dostal Messias a krásným pasem našel Niccola Zanellata. Ten si z bezprostřední blízkosti poradil a Handanovič byl na jeho zakončení krátký.

Nerazzurri sice chvíli vypadali zakřiknutě, ale o osm minut později už se jim povedlo srovnat. První větší šance domácích pokračovala Lukakuem, který i v obležení dokázal míč poslat do běhu na Martíneze. Ten už si "jen" navedl míč na silnější nohu, udržel obránce na zádech a chladnokrevně prostřelil Cordaze.

Po půlhodině se sice prosadil hostující Luca Marrone, jenže si vybral špatnou stranu. Po nahrávce od Barelly si totiž k míči sbíhal Martínez, před nímž nešťastně zasáhl Marrone tak, že poslal míč do vlastní brány. Crotone se ale ani za tohoto stavu nevzdalo a brilantní první poločas zakončilo gólem. Arturo Vidal, hráč nenáviděný valnou částí EF fanoušků Interu, nezapojil zcela žádnou herní inteligenci a zbytečně ve vápně fauloval. Další z jeho zkratů potrestal neomylný Vladimir Golemić a do šaten se šlo za nerozhodnutého stavu.

Není divu, že chilský záložník Vidal zůstal v šatně a do druhé půle místo něj naskočil často skleněný, ale přesto velmi talentovaný Sensi. A druhá půle i díky jeho kreativitě byla pro Inter lahůdkou. V 57. minutě se opět zaskvěl Lautaro Martínez, kterému nahrál míč do vyložené pozice Marcelo Brozović. Martínez s klidem přeloboval brankáře a slavil.

Obrana Crotone se tou dobou začala totálně rozpouštět a po hodině hry opět propadla. Neuhlídala robustního útočníka Romela Lukakua, který přikryl míč odmítl jít k zemi při držení za dres a sveřepě se vehnal do vápna. V něm už si i díky skvěle naznačené kličce poradil a Alex Cordaz opět kapituloval.

Dvanáct minut před koncem došlo i na představení čáryfuka Perišiće, který rychlýma nohama odzbrojil dva stopery před sebou a pálil na Cordaze. Ten jeho ránu vyrazil, jenže pouze do hlavy Lautara Martíneze. A tři minuty před koncem uzavřel gólostroj Interu neutavitelný Achraf Hakimi, který si naběhl do vápna a po centru z druhé strany míč volejem poslal přesně k tyči - 6:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 Forza Inter

Reagovat
Recoba Inter

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele