26. kolo
07.03.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Rade Krunić (© AFP)

AC Milán veze z Verony výhru 2:0

Velmi důležitou výhru 2:0 veze z Verony AC Milán. Rossoneri i přes početnou marodku a změny v sestavě podali dobrý výkon a potvrdili, že se jim na hřištích soupeřů daří nejlépe ze všech týmů Serie A. Gólmana Silvestriho postupně překonali Rade Krunić a Diogo Dalot.

AC Milán nastoupil ve Veroně v okleštěné sestavě a navíc situaci zkomplikovaly i zdravotní potíže u Tonaliho a Thea Hernándeze, kteří na poslední chvíli vypadli ze sestavy. Stefano Pioli tak musel skládat jedenáctku převážně z náhradníků. Milánští ale vstoupili do zápasu dobře, snažili se kontrolovat hru a především bojovali. Hellas neměl v prvním poločase žádnou větší šanci, zatímco AC si je postupně vytvářelo, až všechno vygradovalo gólem ve 27. minutě.

Po faulu Magnaniho na Kruniće si sám bosenský fotbalista trochu překvapivě vzal balón a parádní ranou z přímáku poslal AC Milán do důležitého vedení. Hellas se na nic nezmohl a o přestávce měl Ivan Jurić svým svěřencům co sdělovat.

I do druhého poločasu vstoupil lépe Milán a v 50. minutě z toho bylo vedení 2:0. Saelemaekers přihrál na vápno Dalotovi, který si dobře našel prostor pro střelu a povedenou ranou do šibenice nedal Silvestrimu žádnou šanci. Brankář Hellasu zůstal jen nehybně stát. Šance na zisk tří bodů se hostům prudce zvedly a ze strany Verony to bylo nadále hodně mdlé.

Hellas začal utahovat šrouby až v závěru a to zároveň znamenalo prostor pro milánské brejky. Domácí i přes některé dobré příležitosti gól nedali. Nejblíže byli v závěru po rohovém kopu, kdy u tyčky na brankové čáře zabránil jistému gólu hrdina zápasu Krunić. Bosňan mohl ještě okořenit svůj výkon další brankou, kdyby se po jeho střele k tyči nenatáhl Silvestri.

AC Milán podal navzdory všem zásahům v sestavě dobrý výkon a minimálně do večera stáhl manko na vedoucí Inter na tři body. Hellas zůstává v první polovině tabulky.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
milanista9

Nespokojenost je stále na místě. Prostě držení míče a úspěšných přihrávek má hellas víc. AC prostě nehraje tak jak začalo před rokem. Před rokem byli pracovitější.

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš brát v potaz to, že co se týče marodky jsme na tom hrozně, od konce sezóny 19/20 jsme nehráli v plné sestavě aspoň 2 zápasy po sobě ani nepamatuji, myslím, že se to ani nestalo. Ono je to pěkný jak inter např. co má hráče pořád zdravé, mít skvělou chemii v týmu, naopak, když mi stále lepíme sestavu co kolo, jde to pak těžko, to že tam potom je Meite nebo jiní co nedaj přihrávku na dva metry, to je věc jiná .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele