6. kolo
31.10.2020 15:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Luis Muriel (© AFP)

Atalanta se vzpamatovala a v Crotone vyhrála 2:1

Po dvou ligových porážkách Atalanta zabrala a v Crotone zvítězila dle očekávání 2:1. Určitě to pro Gasperiniho družinu nebylo jednoduché utkání, ale vzhledem k větší aktivitě šlo o vítězství zasloužené. Všechny góly padly už v prvním poločase a na dvě trefy Luise Muriela zareagoval jediným gólem Simeon Nwankwo.

Atalanta si dobře uvědomovala, že případná třetí porážka v řadě by už mohla znamenat problém, proto do utkání vstoupila velmi aktivně. Už po deseti minutách měl Luis Muriel dvě čisté gólovky, které však ani v jednom případě brankou neskončily. V prvním případě minul branku, ve druhém vyrážel na rohový kop Alex Cordaz. Poté aktivita hostí lehce pominula, ale ve 27. minutě obrana Crotone nezabránila prvnímu gólu. Luis Muriel se po předchozí dobré kombinaci obtočil kolem svého strážce a chladnokrevně zakončil! Vedoucí branka Atalantu hodně nabudila a Crotone následně přežilo řadu šancí, než ve 39. minutě podruhé inkasovalo. Luis Muriel si ve vápně opět převzal přihrávku a balón naprosto bez chybně uklidil na přední tyč. Dvougólový náskok vydržel hostům jen chviličku. Simeon Nwankwo se ve vápně dostal k balónu a také střílel přesně.

Crotone tedy před koncem poločasu vykřesalo naději a po změně stran chtělo vyrovnat. Atalanta vzala v potaz i Ligu mistrů a o poločase stáhla dvougólového Muriela i Alejandra Gomeze. Druhé dějství už tolik brankových příležitostí nepřineslo. Po hodině hry zkoušeli domácí reklamovat pokutový kop po střetu Freulera s Nwankwem, ale sudí se rozhodl nepískat. Další možnost už Crotone nemělo a protože za Atalantu se střelecky nedařilo Duvánu Zapatovi, stav 2:1 ve prospěch Bergamaschi už se nezměnil. Atalanta veze z Crotone tři body a naopak domácí si na ně musí ještě počkat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele