4. kolo
18.10.2020 12:30 CET
3 : 4
(2:1)

Reportáž

Sassuolo uzmulo sedmigólový koncert pro sebe, v Boloni otočilo výsledek a vyhrálo 4:3

Skvělé sedmigólové představení předvedli na Renato Dall'Ara fotbalisté Boloni a Sassuola. Spokojenější jsou ale hosté, kteří zvítězili 4:3 a potvrdili dobrý start do sezony. Boloňa v zápase vedla 3:1, ale ani to jí nestačilo na bodový výsledek.

Krátce po poledni proti sobě vyběhly týmy Boloni a Sassuola a byla to perfektní přestřelka, které chyběla snad jen lepší atmosféra. Kvůli pandemii koronaviru se hrálo i v Boloni za zavřenými dveřmi.

Na hře to ale nebylo znát. Už v 10. minutě si seběhl pro průnikovou přihrávku zkušený Palacio, aby celou akci vyšperkoval pobídkou na Roberta Soriana, který měl na penaltové značce snadnou úlohu. Vedení domácího celku nemuselo trvat dlouho, ovšem Djuričič těsně přestřelil. Tlak Sassuola se postupně stupňoval a po další střele Djuričiće musel zasáhnout brankář Skorupski. Minutu na to už Boloňa inkasovala, Domenico Berardi zpoza šestnáctky vypálil skákavý projektil a Skorupski se natahoval k tyči marně. Po vyrovnání tempo hry trochu opadlo, ale pět minut před koncem už zase padaly góly. Soriano rozdal balón do strany a Mattías Svanberg ho placírkou uklidil k tyči, čímž vrátil vedení na stranu Rossoblu.

Boloňa vyhrála první poločas 2:1 a když v 61. minutě zvyšoval na 3:1 po neuvěřitelně naivním vývozu Muldura Riccardo Orsolini, zdálo se být rozhodnuto. Sassuolo sice prohrávalo, ale jinak si herně nevedlo špatně. O pouhé čtyři minuty později snížil na rozdíl jediné branky Filip Djuričić a šlo o podobnou akci, ze které vstřelil gól Mattias Svanberg.

Co je důležité, že se Neroverdi rychle vrátili do zápasu a nadále byli iniciativní. Djuričić v další gólovce prověřil Skorupskiho a v 71. minutě bylo skutečně vyrovnáno. Po nešťastném přizvednutí rohového kopu se na zadní tyči prosadil hlavou reprezentant Francesco Caputo - 3:3. Boloňa během několika minut prohospodařila dvoubrankový náskok a bylo ještě hůře. Do rozložené obrany přišel další útok a Takehiro Tomijasu si ve skluzu vstřelil vlastní gól. Skóre se tak přelilo na stranu Sassuola a najednou to byla Boloňa kdo musel útočit. Ztráta náskoku se na hře domácích pochopitelně projevila a Sassuolo již nemělo problém výsledek udržet do závěrečného hvizdu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele