16. kolo
06.01.2021 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Roberto Pereyra (© AFP)

Boloňa v závěru přišla o vítězství nad Udinese

Spravedlivou remízou 2:2 skončilo utkání mezi Boloňou a Udinese. Domácí si hned dvakrát vytvořili náskok, ale ve druhém poločase byl vyloučen Svanberg a Udinese toho využilo vyrovnávací brankou. Ta nakonec padla až ve druhé minutě nastavení a postaral se o ní Tolgay Arslan.

Šancí byla na Renato Dall'Ara spousta a o první z nich se postaral ofenzivní tahoun Zeber Rodrigo De Paul. Poté co zavezl balón do pokutového území se pokusil překvapit brankáře Da Costu, který vyrazil balón na rohový kop. Na druhé straně si zase na Svanbergův pas naběhl Orsolini a branku z jasné pozice přestřelil.

Skóre se poprvé změnilo v 19. minutě, kdy přilétl do vápna hostí dlouhý centr a Takehiro Tomiyasu hlavou překonal gólmana Mussa. Boloňa vedla 1:0, ale tento stav vydržel jen do 34. minuty. Poté Da Costa vyrazil další střelu De Paula před sebe a Roberto Pereyra z dorážky srovnal na 1:1. V tu chvíli byl k vidění parádní ofenzivní fotbal a další změna skóre na sebe nenechala dlouho čekat. Nejprve Svanberga fantasticky vychytal Musso, o chvíli později hlavičkoval vedle Palacio a do třetice vrátil vedení na stranu Rossoblu Mattias Svanberg, kterému přiklepl balón Barrow a volej v jeho podání byla neomylná.

První poločas toho nabídl celkem hodně a zajímavě začala i druhá půle. Hned ve 47. minutě uviděl za faul na Nestorovskiho druhou žlutou kartu Mattías Svanberg a Boloňa musela dohrávat v početní nevýhodě. Domácí se i v oslabení drželi, byť šance Udinese začaly přibývat. Po hodině hry vyškrábl nebezpečnou střelu De Paula na rohový kop Da Costa a chvíli na to si na domácím brankáři vylámal zuby i Nestorovski.

Zebry začínaly mít navrch a v 75. minutě měla Boloňa velké štěstí, když střela Mandragory orazítkovala vzdálenější tyčku. Zdálo se, že snažení hostů nebude mít kýžený efekt, ale omyl. Ve druhé minutě nastaveného času prošel až do vápna neobtěžován Tolgay Arslan, jeho střelu pak lehce tečoval Soriano a Da Costa nedokázal zareagovat. Udinese vyrovnalo zaslouženě, byť přitom mělo i štěstí. Remíza 2:2 se tak jeví spravedlivě.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Largo

1:1

Reagovat
Etika

těžký match, ale věřím domácím 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele