20. kolo
30.01.2021 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Ante Rebič (© AFP)

AC Milán zvítězil v Boloni a dál povede italskou ligu

Fotbalisté Milána dali zapomenout na nezdary proti Atalantě a Interu a v sobotním zápase porazili Boloňu 2:1. V akci byl opět Zlatan Ibrahimović, který už poněkolikáté v sezoně neproměnil pokutový kop. V prvním poločase ho dorážkou spasil Ante Rebić. A jak se proměňují penalty ukázal ve druhé půli Franck Kessié. Boloňa v závěru korigovala gólem bývalého hráče AC Andrey Poliho.

Stefano Pioli musel řešit díru v defenzívě a zraněného Kjaera, Gabbiho a Kaluluha nahradil novou akvizicí Fikayem Tomorim. Jinak nebyla základní jedenáctka nikterak překvapivá.

Ve 12. minutě musel brankář domácích Skorupski poprvé zasahovat a měl co dělat, aby centr Thea Hernándeze vytěsnil na břevno. Krátce na to se proti Ibrahimovićově hlavičce dobře natáhl. AC se dočkalo až o několik minut později, Portugalce Leaa fauloval v šestnáctce Dijks a sudí odpískal pokutový kop. Zlatan Ibrahimović už letos neproměnil spoustu penalt a selhal i proti Boloni. Skorupski vystihl směr a balón vyrazil, jenomže ke smůle Boloni jen k nohám Rebiće, který z dorážky Švéda "zachránil". Boloňa prohrávala a najednou musela předvést co umí v ofenzívě ona. Po půlhodině hry nebezpečně pálil Orsolini a za Donnarummou zazvonila tyčka.

Šance Boloni začaly přibývat. Ve 39. minutě nepropálil Donnarummu Nicola Sansone a opora AC pak skvěle vychytala i Domíngueze. Hosté mohli děkovat svojí brankářské jedničce, že na Renato Dall'Ara vedli po prvním poločase 1:0.

AC Milán dokázal na začátku druhého dějství přidat druhý gól. K penaltě číslo dvě se za hru rukou Soumaora postavil Franck Kessié a i když jí proměnil, bylo to poměrně se štěstím. Třetí gól a tím pádem definitivní rozhodnutí mohl přinést Calabria, jenomže jeho zakončení Skorupski vychytal. Rossoneri pak udržovali výsledek, ale devět minut před koncem rozebrali jeho obrannou čtveřici Skov Olsen a pod břevno zakončující Andrea Poli.

Boloňa zadělala na drama a milánské ještě čekaly krušné časy. Do akce opět musel Donnarumma, který fantasticky vyrazil hlavičku Soriana. AC se strachovalo o výsledek až do závěrečného hvizdu, ale skóre 2:1 nakonec udrželo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
milanista9

Ibrahimovic na sebe upozornil cervenou kartou měl spíš na sebe upozornil rozhodčí svým výkonem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele