30. kolo
12.04.2021 20:45 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hráči Sassuola slaví jediný gól (© AFP)

Benevento podlehlo Sassuolu 0:1

Jediná branka rozhodla pondělní dohrávku kola italské Serie A mezi Beneventem a Sassuolem. V zápase bylo plno šancí, ale uchytil se jen vlastní gól Federica Barby ze sklonku prvního poločasu.

Utkání začalo velkou šancí na straně Čarodějnic. Po centru z levé strany se opřel do balónu Depaoli a Consigliho branku těsně minul. Zahrozilo také Sassuolo, z otočky nebezpečně pálil Locatelli a ani jemu nechybělo moc, aby se poprvé pohnulo skóre. Dobré tempo z počátku zápasu začalo postupně opadávat, nicméně to nezabránilo hostům vstřelit na sklonku poločasu vedoucí gól. Boga se s balónem u nohy neohroženě pustil do převahy hráčů, před brankářem jej šajtlí poslal před branku a Federico Barba si pod tlakem vstřelil vlastní gól.

Benevento potřebovalo na nelichotivý výsledek zareagovat, což v 56. minutě pochopil i trenér Filippo Inzaghi. Nasazením Letizii a Lapaduly se měla zvýšit ofenzivní kvalita domácích, ale místo toho přišla šance Sassuola. Raspadoriho rána zpoza šestnáctky skončila v náruči připraveného Montipa. V 68. minutě byli Beroverdi blízko druhému gólu, který by nejspíše znamenal definitivní rozhodnutí. Jeremie Boga uvnitř vápna levačkou vypálil a i s přispěním Montipa skončil balón na břevně.

Teprve dvacet minut před koncem zahrozilo i Benevento a střelu Lapaduly z úhlu zpacifikoval Consigli. Naděje Čarodějnic na bodový zisk stále žila a to i po stoprocentní šanci Raspadoriho, který se v 87. minutě řítil sám na branku a při pokusu obstřelit brankáře těsně minul. Závěr zápasu přinesl neuvěřitelné drama a domácí v nastavení sahali po remíze. Nejprve Glikovu hlavičku vyrazil Consigli a brankář Sassuola si vzápětí poradil i s tečovanou Depaoliho ránou. Filippo Inzaghi nevěřil vlastním očím a po závěrečném hvizdu musel skousnout domácí porážku.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele