33. kolo
25.04.2021 12:30 CET
2 : 4
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Tolgay Arslan (© AFP)

Benevento nezvládlo přestřelku s Udine

Na hranici sestupu a záchrany balancuje nováček soutěže Benevento Calcio, který tentokrát nezvládl domácí duel s Udinese. V utkání na stadionu Cira Vigorita padlo dohromady šest branek, z toho čtyři do domácí sítě. Porážka znamená, že Benevento může po tomto kole ztratit svůj náskok na osmnáctém místě.

Utkání začalo pěkně zhurta a už po čtyřech minutách si Čarodějky nepohlídaly náběh Moliny za obranu a ten otevřel střelecký účet utkání. Udinese se tak velice rychle uklidnilo a dál udávalo tempo zápasu. S odpovědí sice mohl přispěchat Glik, jenomže Mussa se vytasil s pozorným zákrokem. Další nepříjemnosti pro Benevento přišly ve 24. a 31. minutě. Nejprve musel pro zranění střídat Sau a okamžik na to Arslan přesnou střelou k tyči zvýšil na 2:0.

Každopádně dvoubrankový náskok Zeber měl jepičí život. Po faulu Mussa na Lapadulu sudí odpískal pokutový kop a Nicola Viola rychle snížil na rozdíl jediné branky. Pět minut před koncem prvního poločasu mohli domácí dokonce vyrovnat, ale střelu Caldiroly dokázal Musso nadvakrát zpacifikovat.

Benevento bylo v kontaktu, jenomže zpackalo začátek druhého poločasu a Udine znovu odskočilo na rozdíl dvou branek. Jens Stryger Larsen si zaběhl za obranu a po De Paulově centru překonal brankáře Montipá.

Na stadionu Cira Vigorita se hrálo ofenzivní utkání a obě strany ukazovaly, že umí útočit. Po hodině hry Musso reflexivně zareagoval na gólovou hlavičku i střelu Gaicha a na druhé straně orazítkoval tyč Pereyra. Teprve až akce ze 74. minuty byla gólová. Jayden Braaf zasekávačkou vyškolil zkušeného obránce Glika a střelou na přední tyč zvýšil už na 4:1.

O vítězi zápasu už bylo rozhodnuto, otázkou však zůstávala konečná výše skóre. Benevento se snažilo upravit výsledek do přijatelné podoby a to se podařilo sedm minut před koncem po zpětné přihrávce Falquého, po které se trefil Gianluca Lapadula. Čarodějky podlehly Zebrám 2:4 a komplikují si boj o záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele