13. kolo
20.12.2020 15:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Gianluca Lapadula a Iago Falqué (© AFP)

Čarodějky z Beneventa porazily Janov 2:0

Benevento po výhře nad Janovem zamířilo ke středu ligové tabulky. Nováček soutěže v posledních týdnech boduje a ve 13. kole získal hned všechny body za vítězství 2:0 nad CFC Janovem. Skóre otevřel až po změně stran Roberto Insigne a v závěru pečetil výsledek proměněným pokutovým kopem Marco Sau.

Janov tak nedokázal navázat na výkon z domácího zápasu s AC Milán a i nadále zůstává v sestupovém pásmu. Zatímco ve středu se mohl opřít o góly Mattii Destra, tentokrát zůstal italský útočník bez střeleckého zápisu.

Nemuselo to tak dopadnout, kdyby ve 32. minutě lépe usměrnil nebezpečnou volej. Ta jen prosvištěla kolem vzdálenější tyče, takže si domácí mohli oddechnout. První poločas jinak žádnou skvělou podívanou nepřinesl. Na střely to bylo 1:1, na branku pak 0:0. Těsně před odchodem do šaten se ještě domácí dožadovali pokutového kopu, ale Caprari podle sudího simuloval, takže místo penalty přišlo žluté napomenutí.

Na obě branky se muselo čekat až do druhého poločasu. V 57. minutě dobře obstřelil brankáře Perina Roberto Insigne a Benevento vedlo 1:0. Hosté měli na vyrovnání dostatek času, problém ale tkvěl ve vytváření gólových příležitostí. Ty ne a ne přijít a Čarodějky nakonec uštědřili hostům ránu z milosti. V 89. minutě byl ve vápně faulován Marco Sau a sám postižený proměnil nařízený pokutový kop. Benevento zvítězilo 2:0 a poskočilo na dvanácté místo tabulky. Janov je předposlední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele