1. kolo
30.09.2020 18:00 CET
2 : 5
(1:4)
Stadión:
 

Reportáž

Achraf Hakimi (© AFP)

Inter deklasoval domácí Benevento pěti góly

Inter naplno ukázal svou sílu a především jeho útok budil bázeň. S Beneventem si na jeho hřišti doslova pohrál a nadělil mu potupných pět branek.

Benevento dneska nečekalo nic snadného, i když mělo výhodu dobře známého domácího prostředí. Proti nováčkovi Serie A se totiž postavil gigant evropského fotbalu vedený známým trenérem Antoniem Contem. A jakkoli se domácí mohli snažit naladit se před utkáním na pozitivní vlnu a vyhlížet dobrý výsledek, nebylo jim to nic platné. Conte sice oproti minulému kolu razantně obměnil základní jedenáctku, leč Interu to rozhodně neuškodilo.

Ze začátku utkání bylo odkrojeno necelých 60 vteřin, když se Inter poprvé prosadil! Raketový vstup do utkání mu zařídila krásná souhra. Aleksandar Kolarov milimetrově přesným pasem oslovil Hakimiho, ten předal na střed Sánchezovi. Chilský útočník z první posílal nahrávku mezi beky, Hakimi oslovil ve vápně Romelua Lukakua a ten ani přes bránícího protihráče neměl potíže zakončit - 1:0.

Benevento se přeci jen trochu snažilo reagovat na inkasovanou branku adekvátně, ale proti kvalitativně lepšímu soupeři nemělo šanci. Po Glikově nákopu sice za míčem spěchal Moncini, ale byl obranou Interu včas odstaven. Ve 13. minutě si Alexis Sánchez navedl míč do dobré pozice a pokusil se O zakončení, jenže jeho rána zamířila těsně nad břevno domácí brány.

A pak se ofenziva Interu utrhla k perfektní pětiminutovce. Nejprve se ve 26. minutě dostal k míči ve vápně Čarodějek Roberto Gagliardini, který krásnou ranou levačkou propálil všechno před sebou. A o pouhé tři minuty později Inter odskočil domácímu týmu už na rozdíl tří branek. Opět v tom měl prsty Gagliardini, jenž krásným pasem do vápna oslovoval jednoho z dvojice Sánchez - Lukaku. Chilský útočník moc dobře věděl, kde se jeho spoluhráč nachází, takže mu balon přenechal a sledoval, jak zkušený belgický tank střílí svou druhou branku v utkání.

Benevento se ale sympaticky nevzdalo. Jen pár minut po třetí brance totiž samo podniklo útok, brankář Handanovič chyboval v rozehrávce a balon se snadno dostal k Gianlucovi Caprarimu. Někdejší velký talent Primavery AS Řím zacílil a nemýlil se - 3:1.

To by ale nebyl Inter, aby si proti Beneventu nevylepšil statistiky. Ještě nedávno by možná s nováčkem měl velké potíže a neodpustil by si občasnou blamáž, jenže pod Contem je to stroj o poznání lepší. Dvě minuty před koncem první půle se totiž po Youngově centru nedomluvili dva obránci Beneventa, toho využil pozorný a hlavně agresivní Achraf Hakimi a skóroval. Druhý zápas za Inter a hned premiérový gól.

Místo nevýrazného Roberta Insigneho se do druhé půle od začátku podíval veterán Iago Falqué, ale na výkonu Beneventa se to zas tak moc neprojevovalo. I když je pravda, že několik šancí domácí měli. Třeba když v 51. minutě trefil mladý útočník Moncini prudkou dělovkou jen břevno Handanovičovy brány.

Delší dobu se toho moc zajímavého nedělo, ale pár branek jsme přeci jen ještě viděli. Dvacet minut před koncem se o další z nich, v pořadí již pátou v síti Beneventa, postaral střídající kanonýr Lautaro Martínez. Dostal balon pod kontrolu a na hranici vápna naznačil střelu. Pak si počkal, co udělá obrana před ním a vypálil přesně k tyči!

Ani Benevento nezahálelo. O čtyři minuty později se vrhlo do útoku v přečíslení, Lapadula přenechal míč Caprarimu a domácí útočník přidal svou druhou branku. Poslední slovo však měl Inter. Jenže povedenou ránu střídajícího Eriksena zastavilo jen břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Forza Inter

Reagovat
Recoba Inter

2:3

Reagovat
Recoba Inter

0:3*

Reagovat
zurix_new

Ten první by byl bližší

Reagovat
Recoba Inter

no nevím, je to o tři góly tak co

Reagovat
smazaný uživatel

Máte tam chybičku, Lukaku dva góly - 28.minuta má být Lukaku, ne Kolarov ;-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele