17. kolo
09.01.2021 15:00 CET
1 : 4
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Luis Muriel (© AFP)

Benevento dostalo od Atalanty čtyřku a hosté jdou na čtvrté místo

Benevento sice hraje v této sezoně nad očekávání dobře, ale dnes našlo soupeře, s nímž se prostě měřit nemohlo. Atalanta předvedla další ze svých skvělých výkonů a čtyřmi góly do sítě domácích jasně rozhodla o třech bodech.

Prakticky od prvních minut se Atalanta hnala dopředu a už ve třetí minutě z toho byla první zajímavější akce. Gosens si naběhl na míč do pokutového území a z voleje ve výskoku vypálil. Trefil asi o dva metry vedle tyče. Univerzální obránce ostatně zlobil beky Beneventa po celé utkání a ve 12. minutě si málem připsal první branku. Po vlastní akci se k němu přes Iličiće vrátil míč a Gosens pálil, jenže Montipò byl dostatečně pozorný.

Mladý brankář Čarodějek se musel ukázat také o minutu později, když jeho reflexy vyzkoušel Hateboer. A zrovna ve chvíli, kdy si domácí mohli oddechnout a Atalanta nemohla delší dobu s ničím pořádným přijít, hosté udeřili. Opět u toho byla hnací síla ofenzivy Atalanty, Josip Iličić. Slovinský veterán sebral odražený míč, obešel s neuvěřitelnou lehkostí dva obránce a poslal míč s lehkou tečí do sítě - 1:0.

Stejný hráč měl krátce před koncem první půle šanci na zvýšení náskoku, když rozehrál volný přímý kop. A udělal to parádně, míč si vzal a navedl si jej na střed vápna. Jenže jeho táhlá střela skončila pouze na tyči! Dvě minuty po hvizdu sudího, jenž značil start druhé půle, Pessina poslal míč na Zapatu a jeho vybídku Rafael Tolói zakončil jen těsně vedle tyče!

Na hřišti byl od začátku druhé půle mladíček Christian Pastina, velký talent Beneventa. A po pěti minutách ukázal kousek ze svého umění. Všiml si totiž nabíhajícího Marca Saua, jehož oslovil krásným pasem. Sau si míč nezpracoval, jak možná brankář Gollini čekal, ale skluzem ho poslal přímo do sítě - 1:1.

Domácí ale rozhodně neměli vyhráno. Naopak, čekala je smršť. V 69. minutě slovinský útočník Iličić vypálil do domácího brankáře, který balon odrazil jen do dobíhajícího Rafaela Tolóie - 2:1.

Jak snadno dokáže fotbal měnit příznivou tvář, ukázalo právě tohle období. Pouhé dvě minuty po Tolóiově trefě totiž Iličić našel také Duvána Zapatu, který si naběhl před domácí bránu a i když měl míč na dlouhou nohu, zakončil přesně - 3:1. S takovým mankem se jen těžko něco dělá, což Benevento pochopilo.

A když se na hřiště dostavil i oblíbený žolík Luis Muriel, mělo jasno. Po třinácti minutách si naběhl k vápnu, obešel obránce Beneventa a parádní ranou na zadní tyč stanovil konečné skóre.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Largo

1:3

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele