21. kolo
06.02.2021 15:00 CET
3 : 3
(3:2)

Reportáž

Atalanta promarnila třígólové vedení, Turín předvedl skvělou show

Strhující utkání. Jedině tak se dá popsat to, co se stalo v Bergamu. Atalanta si ve svém tradičním tempu dělala v první půlhodince z obrany Turína legraci, ale nakonec se jako poslední smáli právě hosté. Dokázali totiž dorovnat neuvěřitelnou ztrátu tří branek!

O tom, že bude utkání mezi Atalantou a Turínem hodně zajímavé, asi nikdo nepochyboval. Atalanta tradičně plní roli velké palebné síly a na její kombinace je radost pohledět, pokud tedy zrovna nefandíte soupeři. Tím se dnes stal Turín, který pod trenérem Nicolou zažívá obrodu. Sice neboduje tak často, ale jeho bojovnost je nadstandardní. A dnešek to jen potvrdil.

Přitom to z pohledu Turína vypadalo od začátku špatně. Nejprve v 9. minutě neproměnil obrovskou šanci Simone Zaza, který z otočky těsně minul pravou tyč. A pak se na Turín snesl orkán. V 15. minutě si na dlouhý pas naběhl Josip Iličić, který běžel sám na brankáře Sirigua. Zakončení mu sice dělalo trochu potíže, ale nakonec jeho lob se štěstím vyšel - 1:0.

O čtyři minuty později bylo s Turínem ještě hůř. Po rychlé akci přihrál Luis Muriel do vápna na Robina Gosense a ten na zadní tyči uklidil i přes velký úhel míč do sítě. Za pouhých 120 vteřin bylo zdánlivě jasno. Po další rychlé akci se do zakončení dostal výborně hrající Luis Muriel a přesto, že mu první rána nevyšla, dostal ihned šanci na reparát, který složil bez potíží. Turín byl rozemlet na popel.

Jenže z popela se občas může zrodit fénix. A přesně to se stalo Turínu. Ve 39. minutě sice ještě Murruovu střelu do téměř prázdné brány odhlavičkoval z čáry Malinovskyj, ale o tři minuty později fauloval Palomino ve vápně Andreu Belottiho. Zkušený kanonýr a kapitán Býků sice penaltou pohrdl, ale dorážku nemohl nedat - 3:1.

A teď to začalo být zajímavé. V první minutě nastavení totiž Singovu ránu po rohovém kopu odvrátilo břevno, jenže dorážku obránce Bremera se ani bloku hostujících obránců zastavit nepovedlo.

Po delší době klidu mohl pojistit domácí vedení Duván Zapata, jenže střela mu nesedla a poslal ji mimo. O pár chvil později udělal střídající Mirančuk přešlapovačku na místě a tvrdou ránu zastavila jen tyč za Siriguem!

Atalanta se zatáhla do obrany a to neměla dělat. V 85. minutě totiž spolupráci dvou střídajících hráčů načal krásným centrem Verdi a mladíček Federico Bonazzoli parádní hlavičkou srovnal na neskutečných 3:3! Davide Nicola rulez...

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dle trenéra , jak se vyjádřil na nějakém tom tuuttosportu nemusí Bergamo vyhrávat. Pouze MUŽOU .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele