20. kolo
31.01.2021 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Joaquín Correa (© AFP)

Atalanta tentokrát na Lazio nestačila a prohrála 1:3

Od srpna 2016 Lazio v Bergamu nevyhrálo až nyní. Biancocelesti se na odvetu výborně připravili a Atalantu sestřelili třemi góly. Hosty poslal velmi rychle do vedení Marušić, na začátku druhé půle zvyšoval Correa a i když Atalanta snížila prostřednictvím střídajícího Pašaliće, poslední slovo měl Muriqi.

Lazio se představilo v Bergamu podruhé za poslední týden a zatímco ve čtvrtfinále Coppa Italia prohrálo 2:3, v Serii A ukořistilo tři body za výhru 3:1.

Lepší začátek si Biancocelesti snad ani nemohli přát. Už ve 3. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Adam Marušíć a nádhernou technickou ranou překonal vzduchem plachtícího Golliniho. Náskok od samého začátku hostům imponoval a zaskočená Atalanta se nemohla dostat do svého obvyklého tempa. Ve 32. minutě byli hosté blízko druhému gólu. Immobile poslal do šestnáctky parádní centr a Sergej Milinković-Savić hlavičkoval do tyče. Gollini si na balón sáhl, takže měl velký podíl na tom, že Atalanta už neprohrávala o dva góly.

Simone Inzaghi mohl být s vývojem spokojen, ale přesto se černá kaňka na poločase objevila. Obránce Patric si totiž přivodil zranění a na plac musela čerstvá akvizice z AC Milán Argentinec Matteo Musacchio.

Střídání přichystal o přestávce i Gian Pier Gasperini a ofenzivu Atalanty měl rozhýbat Ruslan Malinovskyj. Mělo to ale opačný efekt. V 51. minutě vyhrál Immobile hlavičkový souboj a Joaquín Correa pelášil sám na brankáře Golliniho. Toho si vzápětí povodil hokejovým blafákem a střelou do prázdné zvýšil na 2:0. Rázem měla Atalanta velký problém a stále se jí nedařilo tak, jak v pohárovém čtvrtfinále proti stejnému soupeři.

Lazio bylo mnohem nebezpečnější. Po hodině hry zastavil v další tutovce Lazzariho brankář Gollini a ačkoliv to bylo o dva góly, Atalanta stále žila. Tím spíš, že v 79. minutě snížila na 1:2. Střídající Mario Pašalić dostal trochu volného prostoru, vlétl s balónem do šestnáctky a přesně zakončil. Do konce zápasu zbývalo jedenáct minut a Lazio si mělo zažít ještě krušné chvíle.

Jenomže nezažilo. Pouhé tři minuty po Pašalićově brance Lazio opět odskočilo na rozdíl dvou branek. U dlouhého pasu Milinkoviće-Saviće byl Gollini pozdě a Pereira mohl v klidu přihrávat před prázdnou branku lépe postavenému Vedatu Muriqimu. Náskok 3:1 střežilo Lazio jako oko v hlavě a bez problému ho udrželo až do závěrečného hvizdu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět rád pošlu nějaký ten .

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Trener Bergama se nechal slyšet po vítězství v Miláně na nějakém tom tuttosportu, že mužou vyhrávat, ale nemusí . DIVNÉ .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele