27. kolo
12.03.2021 20:45 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Mario Pašalić (© AFP)

Atalanta si poradila se Spezií a poskočila na čtvrtou příčku

Poločas bez branek, ale nakonec si Atalanta stejně zastřílela a konto Spezie zatížila třemi góly. Pro Bergamaschi to bylo povinné vítězství v boji o umístění v první čtyřce a zároveň povedená generálka na odvetné utkání Ligy mistrů proti Realu Madrid.

Hrdinou zápasu se stal dvougólový Mario Pašalić, který měl lví podíl na získaných třech bodech. Atalanta předvedla po změně stran diametrálně odlišný výkon a nakonec zaslouženě vyhrála.

Spezia sehrála v prvním poločase s Atalantou vyrovnanou partii a dokonce byla blízko vedení. Ve 34. minutě se dostal po skvělé přihrávce k zakončení Ricci a Sportiello se musel vytasit s pohotovým zákrokem. Kdo ví, jak by se potom utkání vyvíjelo, kdyby hosté v Bergamu vedli. Atalanta se překvapivě do žádné šance nedostala a z její strany byl výkon hodně mdlý a nevýrazný.

Kouč Gian Pier Gasperin měl o přestávce co vysvětlovat a do druhé půle nastoupila už jiná Atalanta - ta, kterou dobře známe a která ničí jednoho soupeře za druhým. V 53. minutě ukončil bezbrankový stav po Iličićově přihrávce Mario Pašalić a ofenzivní lavina Orobici se dala do pohybu. Za další dvě minuty se prosadil po fantastické technické střele zpoza vápna Luis Muriel a Atalanta šla do dvougólového trháku.

V pohodě hrající domácí přidali čtvrthodinu před koncem ještě třetí gól a tím bylo o jejich vítězství definitivně rozhodnuto. Zapatova přihrávka doputovala až k nohám Pašaliće, který přízemní střelou zaznamenal svojí druhou branku v utkání.

Spezia už výsledek zvrátit nemohla, ale alespoň ho korigovala do přijatelnější podoby. Přetažený centr z pravé strany se podařilo vrátit před branky a po nepovedené střele Esteveze zakončil Roberto Piccoli. V závěru mohl Atalantě vrátit tříbrankový náskok Zapata, ovšem Zoet proti němu dobře vyběhl. Atalanta zvítězila 3:1 a posunula se na čtvrté místo před AS Řím, který má utkání k dobru. Spezia zůstává ve druhé polovině tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele