5. kolo
25.10.2020 18:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Gaetano Castrovilli (© AFP)

Fiorentina vydřela výhru nad Udinese, v zápase padlo pět gólů

Fiorentina sice splnila roli favorita, ale na tři body proti Udinese se hodně nadřela. "Zebry" předvedly na Artemio Franchi velmi dobrý výkon a nebýt špatného začátku, dost možná by si odvezly bod. Violu spasil dvougólový Gaetano Castrovilli a celkově mnohem lepší produktivita.

Od Fiorentiny se toho v letošní sezoně hodně čeká, nicméně tým trenéra Giuseppe Iachiniho si nevede nejlépe a pozice trenéra je v ohrožení. Na růžích nemá ustláno ani Luca Gotti, lodivod Udinese.

Ve Florencii bezbrankový stav dlouho nevydržel. V 11. minutě se po Biraghiho přihrávce poprvé prosadil Gaetano Castrovilli, z vyložené pozice netrefil balón úplně ideálně, ovšem procedit ho za záda Nicolase dokázal. Když pak o deset minut později ze vzduchu udeřil Nikola Milenković, vypadalo to ze strany Udinese na pořádný průšvih. Fiorentina si nemohla přát lepší začátek, na druhou stranu do konce utkání zbývalo ještě spousta času.

Domácí už se nejspíše viděli v šatně za dvoubrankového náskoku, ovšem dvě minuty před přestávkou se položil do De Paulova centru Stefano Okaka a Udinese bylo rázem zpět ve hře. Kouč Iachini se polevení koncentrace obával a do druhé půle nabádal své svěřence k větší aktivitě.

Hráči ho poslechli. V 53. minutě se dostal k balónu z hranice šestnáctky opět Gaetano Castrovilli a parádně umístěnou ranou do šibenice vrátil Viole dvoubrankový náskok. Fiorentina se opět nechala uchlácholit a Udinese převzalo iniciativu. Kouč Luca Gotti navíc posílil ofenzivu i o nově příchozího Gerarda Deulefea a španělský křídelník málem snížil. Jeho fantastickou ránu do vinglu vyrazil na rohový kop Dragowski.

Udinese si za zvýšenou aktivitu gól zasloužilo a fotbalový "pánbůh" je odměnil v 86. minutě gólem na 2:3. Forestieri našel precizním centrem Okaku a tady už byl Dragowski bezmocný. I s nastavením měli hosté na vyrovnání zhruba deset minut a byť se jim snaha nedala upřít, domácí si už náskok pohlídali. Fiorentina sice herně nepřesvědčila, ale důležité tři body z domácího zápasu získala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele