3. kolo
04.10.2020 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Rafael Leão (© AFP)

AC Milán porazil Spezii o tři góly a stále neztratil ani bod

AC Milán pokračuje v započaté jízdě a v neděli podvečer zapsal další tři body za vítězství 3:0 nad Spezií Calcio. Domácí byli favoritem a cokoliv jiného by bylo považováno za senzaci, přesto trvalo zhruba hodinu, než se gólově prosadili. Dva góly přitom vstřelil Rafael Leão, jednu branku vsítil Theo Hernández.

Kouč Stefano Pioli se rozhodl udělat několik změn v sestavě a to především kvůli čtvrtečnímu, dlouhému zápasu Evropské ligy v Rio Ave. Od úvodní minuty tak dostali prostor Tonali, Leão, Krunić, Saelemaekers, Díaz nebo Colombo.

První poločas příliš záživnou podívanou nenabídl. Milán sice měl více ze hry, ale přes obranu Spezie se prosazoval těžko. Naopak ve 22. minutě musel zasahovat po Calabriově malé domů Donnarumma. Až před koncem poločasu přišla výraznější gólovka AC, po centru z levé strany hlavičkoval nad Brahim Díaz. Spezia pak mohla domácí dokonale zaskočit, ale Verdeho střelu vytěsnil na rohový kop gólman Donnarumma.

Milánští potřebovali zvýšit aktivitu a pro tento účel byl o přestávce stažen Colombo a nahrazen Çalhanoğluem. Turecký ofenzivní záložník se pak blýskl dokonale zahranou standardkou, při které Leãovi stačilo nastavit špičku kopačky. Rossoneri se konečně uklidnili, i když Spezia měla ještě jednu možnost na vyrovnání. Střídající Agudelo se dobře uvolnil, ale střelou pouze vyprášil rukavice Donnarummovi.

Na San Siro poprvé vyběhl také Jens Hauge, nová posila z norského Bodø/Glimt a byl u toho, když Theo Hernández vběhl do šestnáctky a střelou k tyči zvýšil na 2:0. Za další dvě minuty už to bylo o tři góly. Saelemaekers odvedl vynikající práci, jeho centr pak Kessié vrátil před branku a Rafael Leão vstřelil svůj druhý gól v zápase. AC Milán porazil nováčka 3:0 a v tabulce je druhý za produktivnější Atalantou.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Spezia snad nevyhraje 2. zápas v řadě vypsaná jako outsider.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele